La comissió “Esplai i TIC”, formada per representants de diverses entitats de la Unitat Territorial del Barcelonès, ha estat treballant al voltant de la inclusió de les TIC a l’esplai. Una reflexió que arrenca amb el segon any d’aplicació de la proposta educativa B612 i que planteja una revisió de com estem treballant i quan les TIC a l’esplai.

Basant-se en l’estudi “Transformemos el ocio digital” libro blanco (estudi que data de l’any 2010, on van participar diversos esplais de la Federació així com equip tècnic del CEE), la comissió ha dissenyat 4 propostes didàctiques per treballar a l’esplai.

Les trobareu a l’apartat d’activitats del Bloc de la proposta educativa https://projectes.fundesplai.org/b612/activitats/

Aquí us deixem un resum de les activitats:

  • “Fotodenúncia”. Fem servir la tecnologia com a mitjà de comunicació al servei d’accions de millora col·lectives.
  • “El facebook serveix per alguna cosa més?” Reflexionem sobre els avantatges, desavantatges i perills de les xarxes socials.
  • “Quina és la nostra identitat digital?”. Reflexionem sobre la nostra petjada digital.
  • “El pistoler d’internet”. Utilitzem  les TIC per transformar un joc de taula tradicional en un joc virtual.

 

 

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu