El passat 14 i 15 de juliol, prop de 150 joves d’esplais de la Federacio Catalana de l’Esplai van compartir una jornada d’intercanvi i convivència en el marc de diferents projectes d’Aprenentatge Servei.

La jornada, que va tenir lloc a Cervelló, es va desenvolupar en diferents espais i actuacions:

Els joves van ser els protagonistes d’una acció de voluntariat ambiental consistent en la neteja dels accessos i voltants de la riera de Cervelló. A través d’aquesta acció, es va poder treballar el compromís del voluntariat des de l’educació en el lleure.

En una segona part de la jornada, cada grup de joves va poder explicar a la resta de participants les seves experiències en projectes de voluntariat i Aprenentatge Servei.

Esplai El Raconet (Cervello). En el marc de la proposta educativa CAMINS, impulsada per la Fundació Catalana de l’Esplai, i en col·laboració amb l’Ajutament del Cervelló, han iniciat un procès d’apadrinament de la riera de Cervelló, amb la participació de les famílies liderades pels joves de l’esplai. Ha estat en el marc d’aquest projecte que s’ha realitzar l’acció de voluntariat dels joves de la jornada.

Esplai Xino-Xano (Barcelona). Van compartir amb els seus companys les fases del seu projecte d’Aprenentatge Servei a la serra de Collserola, en col·laboració amb el Centre especial de treball de la Finca de Can Calopa. Un projecte que ha rebut el suport de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona. El projecte es va portar a terme amb joves de l’Esplai Druida, també de Barcelona.

Esplai Espurnes (Esplugues de Llobregat) En el marc d’un projecte impulsat amb el suport del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya van realitzar un curtmetratge sobre la responsabilitat ciutadana en la millora de l’entorn urbà del seu municipi.

Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet (Hospitalet de Llobregat). En el marc del projecte Connecta Joven, han liderat processos d’ensenyament-aprenentatge en tecnologies de la informació, adreçats a persones adultes, en la que els joves han assumit el rol de formadors.

Tv3 va estar present i va poder editar un gran vídeo on recull aquesta magnífica experiència d’implicació dels joves en la societat.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/esplais-per-educar-en-la-millora-de-lentorn/video/5612302/