Aquest dissabte 28 de gener hem celebrat l‘ #AGOfedesplai, la XX Jornada de la Federació Catalana de l’Esplai a Barcelona, a la Seu del Districte de Nou Barris, on ens hem reunit prop de 300 monitores i monitors de 40 esplais de la Federació.

Diada de tècniques

La jornada es va iniciar amb 10 espais formatius, on els monitors i monitores van poder obtenir nous recursos pedagògics per treballar amb infants, joves i famíles: danses tradicionals, jocs per fomentar la participació, aprendre a programar per poder fer tallers amb els nens i nenes, educació emocional i el cinema com a eina de reflexió són alguns dels exemples. A més a més d’organitzar dos espais de debat entorn a la innovació i el canvi educatiu i la violència de gènere

XX Assemblea de la Federació

Posteriorment a l’Assemblea anual de la Federació vam fer balanç de l’activitat desenvolupada durant el 2016, destacant les campanyes en favor dels drets i la igualtat per la infància, o la del #dretallleure que celebrem el 20 de novembre pel Dia Universal dels Drets dels Infants per reclama el dret al joc i a l’esplai per a tots els infants.

Nova Junta Directiva

Aquest any, a més, s’ha realitzat el relleu de la Junta Directiva que acabava el seu mandat i que estava encapçalada pel fins ara president Marc Alcaraz, del Grup d’Esplai Espurnes (Esplugues de Llobregat). A partir d’ara la nova presidenta de la Federació Catalana de l’Esplai és Sheila Beltrán, de l’Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet (L’Hospitalet – Esplugues de Llobregat), que estarà acompanyada per Maria Ferrer, de l’Esplai El Raconet (Cervelló) com a vicepresidenta.

Acte simbòlic #EsplaisambCor

També va ser el tret de sortida del lema #esplaisambcor , missatge que ens acompanyarà en la nova etapa de la junta directiva i que es vincula a la proposta educativa 2017-2019.

Festival de cinema jove per a la transformació social

Finalment l’  #AGOfedesplai va acollir la primera edició de “EduFilms: el primer Festival de Cinema Jove per a la transformació social”.

En aquest espai prop de 150 persones, entre joves i monitors i monitores, van poder veure les creacions audiovisuals de joves d’entre 14 i 18 anys dels esplais Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat), Espurnes (Esplugues de Llobregat), Nus (Sant Joan Despí), Fontsanta-Fatjó (Cornellà de Llobregat) i Pubilla Cases – Can Vidalet (L’Hospitalet – Esplugues de Llobregat), els quals tracten temes com la identitat de gènere, l’oci nocturn o el dret a la vivenda, entre d’altres

A continuació trobareu les jornades en imatges! Cliqueu en el seüent enllaç