Aquest dissabte passat, 12 de març, va tenir lloc la 25a edició de l’Assemblea de la Federació, així com la diada de tècniques tradicional. Més de 250 monitores i monitors i responsables d’esplais de la Fede ens vam poder, per fi, retrobar a Centre Esplai. La diada va estar marcada per la il·lusió de poder tornar a dur a terme la jornada de manera “pre-pandèmica” i presencial, així com pel conflicte d’Ucraïna i les refugiades que s’allotgen aquests dies a l’alberg.

La pluja, que va marcar bona part de la diada, no va aconseguir aigualir el plenari, a primera hora del matí, que va començar amb un sorprenent ImproShow (versió Fede), la commemoració dels aniversaris de les entitats, l’accés de nous esplais a la Federació (Segle XX i Tropezando Con Suerte!) i la presentació de la cançó del 25è aniversari de la Fede (cliqueu a AQUÍ per a sentir-la!). Després de les rialles de bon dia, vam gaudir de les intervencions de la Esther Garcia, regidora de Joventut del Prat de Llobregat i de l’Àlex Sastre, Director General de Joventut, així com de les paraules de la Sheila Beltrán i la Maria Ferrer, presidenta i vicepresidenta de la Federació.

Després del “break” de l’esmorzar, els equips de les entitats van poder gaudir d’un total de 10 tècniques, estrenant les noves aules del Centre de Formació. Les formacions van ser de diversa índole, des de gènere i tecnologia, educació emocional o gestió laboral, fins a jocs de taula, creació de material sensorial o aliments silvestres.

L’assemblea i els espais lúdics van tenir lloc per la tarda, després d’haver pogut gaudir d’una magnífica paella de verdures popular – això sí, a recer de la pluja, fet que ens va obligar a no poder dinar al jardí. Els espais lúdics de jocs de taula i de visita a l’exposició “Menja, actua, impacta”, es van dur a terme de manera simultània amb l’AGOFede, l’assemblea general de la Federació, on es va posar en comú el projecte realitzat per la Federació al llarg de 2021, destacant les activitats que s’han impulsat, repassant els diversos moments de l’any, i on es va concloure els actes del 25è. Posteriorment es va acordar el pla d’actuació pel 2022, amb l’objectiu de reprendre el contacte presencial i estret amb les entitats. Van participar de l’assemblea 68 persones de 38 entitats representades. Aquest any, i excepcionalment, també es va dur a terme una Assemblea General Extraordinària, on calia escollir una nova junta directiva. Després d’acomiadar membres de l’antiga junta, es van acceptar per unanimitat totes les candidatures proposades, escollint com a nova presidenta de la Federació la Maria Ferrer, fins ara vicepresidenta.

Va ser un plaer enorme poder veure’ns de nou. No podem fer més que agrair la participació de totes les persones que van participar de la jornada, de totes les persones que ens van donar un cop de mà per a fer-ho tot infinitament més fàcil, i que sense elles – sense vosaltres – no hagués sigut possible.

PER 25 ANYS MÉS VOLANT AMB ELS ESPLAIS!

Pd: Ens retrobem a Sau, el 17 i 18 de setembre, al MOVIDIC!

Aquesta jornada es va poder dur a terme amb el suport i col·laboració de: