Custòdia al territori 2015

El programa educatiu Gestió Forestal de la Finca de La Rectoria de la Selva és una proposta didàctica d’educació ambiental elaborada per la Fundació Catalana de l’Esplai que complementa els projectes de Custòdia de les finques Patrimoni de l’Entitat i en aquelles en les que té un marc de Col·laboració de Custòdia amb els propietaris.

El projecte consisteix en un conjunt d’activitats, sortides, jornades lúdiques i educatives, adreçades als joves de les entitats de la Federació Catalana de l’Esplai d’entre 12 i 18 anys. Amb un format d’Aprenentatge-Servei, els joves prodran conèixer i aprendre tot el que es vincula al valor patrimonial dels prats de pastura, a l’aprofitament forestal dels boscos, la seva biodiversitat i les accions socials i ambientals que afavoreixen la conservació i recuperació d’aquets hàbitat fonamental per la gestió dels ambients dels Solsonès.

Aquest any el projecte es portarà a terme durant dos caps de setmana del mes d’Octubre (17-18 i 24-25 d’Octubre) amb diversos grups de joves dels Esplais de la Federació, a la casa de la Rectoria de la Selva.

A més a més, volem aprofitar aquest espai de trobada per portar a terme “Explorar Catalunya … i ACCIÓ”, una proposta formativa mitjançant la qual, els grups de joves reflexionaran sobre la temàtica proposada i participaran en la creació d’espots publicitaris per difondre el paisatge natural i cultural del territori, i tutorials per fomentar bons hàbits relacionats amb l’excursionisme (salut i higiene, l’art de preparar-se una motxilla, què menar…).

Si voleu conèixer més informació sobre el projecte, podeu consultar   el següent enllaç