El passat dissabte dia 8 de febrer vam celebrar la XXIIIa edició de l’AGOfedesplai, la tradicional jornada de la Federació Catalana de l’Esplai que reuneix responsables i monitores i monitors per celebrar l’assemblea anual i la diada de tècniques. Prop de 400 monitores i monitors de 47 esplais de la Federació de tot Catalunya varen gaudir d’aquesta jornada.
La diada va tenir lloc a Centre Esplai, la seu de Fundesplai al Prat de Llobregat. Va començar amb la conferència de la nostra companya Nàdia Ghulam, deixant pas a la benvinguda de les noves entitats de la Federació i a les intervencions de Carles Xifra, responsable de l’Àrea Educativa i Social de Fundesplai, de Sheila Beltrán i Maria Ferrer, presidenta i vicepresidenta de la Federació i de Laia Girós, Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Diada de tècniques
Posteriorment, es van dur a terme un total de 10 formacions per tal d’oferir recursos pedagògics, metodològics i de gestió a monitores i monitors, relacionades amb la proposta educativa NuSOS, la sostenibilitat i la igualtat entre les persones. Simultàniament es van dur a terme 3 espais de reflexió sobre el suport a la diversitat funcional, el Reglament General per a la Protecció de Dades (RGPD), i el Protocol de prevenció de l’abús sexual en l’àmbit del lleure.

Tot seguit es va dur a terme un dinar col·lectiu per a deixar pas a 3 espais lúdics i a l’Assemblea de la tarda.

XXIII Assemblea de la Federació

A l’auditori de Centre Esplai es va celebrar l’Assemblea General on es va posar en comú el projecte realitzat per la Federació al llarg de 2019 i es va acordar el pla d’actuació pel 2020. Per a fer-ho possible, es va incloure una petita dinàmica formativa per a poder treballar els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), que guiaran els passos a seguir en la nostra tasca educativa i de sostenibilitat al llarg dels propers anys.

A més a més cada Unitat territorial va exposar el seu nou projecte d’autogestió.

D’altra banda, degut a canvis en diferents entitats que han afectat a persones que estaven dins la Junta Directiva, es va haver de realitzar una Assemblea General Extraordinària per a la votació i aprovació dels canvis de representants.

Gràcies i felicitats a totes i tots per fer possible aquesta magnífica trobada!

A continuació podeu accedir a un petit recull de la jornada!