Aquest dissabte 5 de novembre Fòrum Som infants, Som present!

Aquest dissabte 5 de novembre, al Caixafòrum, més de 190 nois i noies entre els 3 i els 19 anys i prop de 60 adults, educadors i famílies,  participaran d’un fòrum on els infants i joves parlaran d’igual a igual sobre les seves experiències al voltant del valor de la participació: com participen dels nostres esplais? Com els agradaria participar? Què esperen dels educadors/es? Què els motiva a participar?

Aquest projecte és una iniciativa que vol sumar a l’extensió de la cultura de la participació entre les entitats de lleure. El projecte, liderat per l’esplai Enlleura’t i la Federació Catalana de l’Esplai i que compta amb la col·laboració del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials de l’Obra Social la Caixa, en la categoria d’Acció social i interculturalitat 2015, està contribuint a conscienciar de la importància de generar instruments, processos i espais pels infants, per fer operatiu l’exercici real dels seus drets de ciutadania.

La trobada també inclourà un espai “laboratori”, perquè els mateixos nois i noies comparteixin projectes i experiències on es visualitzi la seva participació i protagonisme. Entre d’altres iniciatives es presentarà la proposta “Reivindiquem els espais de joc a la ciutat”, proposta promoguda per diferents esplais per transformar els espais de lleure urbans i que també ha comptat amb el suport visual d’una càmera theta cedida pel departament de responsabilitat social de l’empresa RICOH.

 

Podeu trobar el programa en el següent enllaç –     programa-forum-som-infants-som-present-2016