Fundesplai celebra del 17 al 23 d’Octubre la SPDJ 2016

setmana_drets_joventut_1La setmana pasada, del 17 al 23 d’Octubre, més de 150 joves estan participant en la 7a Setmana pels Drets de la Joventut, una activitat organitzada per Fundesplai que es desenvolupa a Centre Esplai (El Prat de Llobregat).

La Setmana pels Drets de la Joventut té per objectiu generar espais de participació i lideratge juvenils que ajudin a promoure la reflexió crítica sobre la situació dels drets dels i de les joves a Catalunya, a Europa i al món. Enguany, l’eix temàtic d’aquesta edició és “Joves en transforma-acció” per posar de relleu la importància dels joves com a motor de canvi social.

Debat amb representants polítics

Entre les diferents activitats de la Setmana, destaca el debat celebrat aquest divendres al matí entre els joves participants i representants polítics de l’àmbit de la joventut de diferents partits. Aquest debat ha comptat amb un intervenció inicial de la regidora de Joventut del Prat de Llobregat, Anna Maria Cuello i de la directora general de Joventut Marta Vilalta. Ja en el debat han intervingut els diputats/des al Parlament de Catalunya Natàlia Figueres, de Junts pel Sí; Pol Gilbert, del PSC; així com Cinta Gonzàlez de l’equip coordinador nacional de joves Esquerra Verda Catalunya SÍ que es pot i Juan Manuel Rojas, membre del secretariat nacional de la CUP, així com diferents joves participants a la Setmana. setmana_drets_joventut_2_1

En les diferents intervencions s’ha fet referència als principals temes que afecten als joves, com ara l’habitatge, l’ús de l’espai públic, la sostenibilitat ambiental, la democràcia i associacionisme, el dret a l’educació i el dret a la feina; i s’ha subratllat la importància de potenciar els joves com a motor de canvi social, fent una crida a la “transforma-acció”

La Setmana pels Drets de la Joventut s’inspira en la Semana por los Derechos de la Juventud que Fundació SES celebra a l’Argentina des de 2007 i que ha estat adaptada també per entitats d’altres països com Equador, Brasil, Mèxic i Bolívia.

A Catalunya l’organitza Fundesplai i compta amb el suport d’Erasmus+, la Liga Iberoamericana i els ajuntaments d’El Prat de Llobregat i Barcelona, així com de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

Participació dels esplais

imagen-105Durant el cap de setmana a més s’hi han sumat joves de diferents projectes i esplais, com és el cas dels i les joves de l’Esplai Fontsanta-Fatjó i l’Esplai Raconet. Aquests van poder gaudir d’un taller de graffiti, participar d’un espectacle organitzat entre tots els i les joves, així com activitats lúdico-festives i formar part de la cloenda més reivindicativa de la Setmana pels Drets de la Joventut.