Aquest dissabte 23 de febrer vam celebrar la 22a edició d’AGOfedesplai, la tradicional jornada de la Federació Catalana de l’Esplai que reuneix responsables i monitores i monitors per celebrar l’assemblea anual i la diada de tècniques. En total, vam participar prop de 400 monitores i monitores de 42 esplais de la Federació de tot Catalunya.
La jornada, va tenir lloc a Centre Esplai, la seu de Fundesplai al Prat de Llobregat, va començar amb les intervencions  Cesc Poch i Ros, Director general de l’Agència Catalana de la Joventut i de Sheila Beltrán, presidenta de la Federació.

Diada de tècniques
Posteriorment, vam fer diferents formacions per tal d’oferir recursos pedagògics i de gestió a monitores i monitors. Entre les formacions, van haver-hi diferents centrades en l’àmbit de la igualtat de gènere i la violència zero, i que van abordar la mirada positiva i apoderada sobre el col·lectiu LGTBI i la diversitat sexual i de gènere, a més a més de com tractar el gènere i feminisme des d’un enfocament lúdic, i  recursos d’educació emocional entre d’altres.

També es van tractar temes metodològics relacionats amb els contes i les dinàmiques de grup, com abordar i treballar la robòtica educativa amb infants i joves, i tallers d’àmbit creatiu com la sostenibilitat,  el reciclatge i la customització.

XXI Assemblea de la Federació
En paral·lel a la diada de tècniques,  es va celebrar l’Assemblea General on es va posar en comú el projecte realitzat per la Federació al llarg de 2018 i es va acordar el pla d’actuació pel 2019. Per a fer-ho possible,  es va incorporat un espai de reflexió, discussió i construcció col·lectiva en relació a la concreció del pla d’actuació de 2019. A més a més cada Unitat territorial va exposar el seu nou projecte d’autogestió.

D’altra banda, degut a canvis en diferents entitats que han afectat a persones que estaven dins la Junta Directiva, es va haver de realitzar una Assemblea General Extraordinària per a la votació i aprovació dels canvis de representants.

Finalment vam tancar la diada amb un dinar de germanor.  Gràcies i felicitats a tots i totes per fer possible aquesta magnífica trobada!

A continuació podeu accedir a un petit recull de la jornada!