Amb l’objectiu d’impulsar i millorar la tasca educativa i social que es desenvolupa en cadascun dels centres d’esplai, la setmana passada van tindre lloc les primeres Comissions Pedagògiques del curs 2015-2016.

Comissió Suport a la disCapacitat

Com a reptes de curs, volem aprofundir en les excursions i itineraris adaptats per als nois i noies amb discapacitat per a que anar d’excursió no sigui un obstacle per alguns/es. Com a activitat col·lectiva, ens plantegem fer en un circuit plegats #20anys20cims i col·laborar en l’elaboració de les proves dels circuits @annetavives.

Comissió Petita Infància i famílies

Els eixos de treball de la Comissió seran la formació i l’espai d’intercanvi entre les educadores dels esplais i serveis educatius, la reflexió de temàtiques relacionades amb el lleure 0-3 (la organització d’un casalet d’estiu, les excursions 0-3 i famílies..) i la preparació d’activitats col·lectives que ens ajudin a fer visibles la petita infància en l’àmbit de l’esplai, com la Festa dels Menuts i la Festa Esplai.

Comissió Petits

Vam trobar-nos 22 persones de 10 entitats per definir la feina de la Comissió. El Pla de treball d’aquest curs estarà basat en la formació sobre  com motivem, busquem, preparem… excursions amb els infants petits. També destinarem una part molt important del temps a fer intercanvi de recursos i enriquir-nos mútuament. Aquest curs prioritzem la formació!

 

Comissió Mitjans

Els eixos de treball d’enguany aniran molt relacionat amb la formació dels equips en dos aspectes: per una banda farem una formació al voltant de com preparem les excursions amb els nois i noies mitjans, i per altra banda volem relfexionar col·lectivament sobre l’element de gestió del grup a partir d’un intercanvi d’experiències: les assemblees de grup, els serveis, l’autogestió,….. I plantegem fer la 14a Marxa de Mitjans el 21 de maig.

Movijove

Des de Movijove ens proposem aprofitar la proposta educativa d’enguany per generar intercanvis entre les entitats participants. Com l´activitat col·lectiva és farà  al tercer trimestre, ens plantegem fer un cim com a Movijove convidant a totes les entitats que tenen joves a participar. Enguany farem una formació entorn com  treballar la sexualitat, l´ alcohol, les drogues, les frustracions, etc.  amb els nostres grups de joves, Com-prenem l’adolescència?.  Com a repte de curs, tenim la preparació de l´Acampada Jove , el 29 i 30 de maig.