Lleure, igualtat de gènere i violència zero

Aquesta és la proposta de treball de la 4ta edició de la campanya #Dretallleure que mobilitzarà milers d’infants els propers 18,19 i 20 de novembre arreu de Catalunya. Una campanya on hi participen més de 100 centres: esplais, espais educatius del temps del migdia d’escoles que gestiona Fundesplai i diverses entitats socials de l’estat espanyol.

Aquest curs, fem un pas més i la campanya #DretalLleure vincula la reivindicació del dret al joc (art. 31), amb els drets referits a la no discriminació (art 2) i l’educació envers una cultura de pau (art.29). Suposa seguir impregnant l’acció educativa amb els infants, joves, famílies i comunitat en general, dels valors i l’esperit del programa educatiu que estem desenvolupant des d’aquest curs, “EnCORatja’t” al voltant de la igualtat de gènere i la violència zero.

Omplim els carrers de jocs i participem d’una CORacció col·lectiva!

La campanya planteja un treball educatiu previ a la celebració del 20N i l’organització d’una jornada lúdic reivindicativa al voltant d’aquesta data. En el marc d’aquesta jornada i des de cada un dels territoris, animem a tots els centres a participar d’una “CORacció col·lectiva” que mostrarem a través de les xarxes socials el dia 20 de novembre: es tracta de construir un gran COR com a representació simbòlica de tots els valors que volem promoure. Cada centre, conjuntament amb els infants i joves,  triaran la forma en què es plasmarà aquest gran COR: dibuixat al terra, format per persones, fet de roba, a partir d’una coreografia… l’objectiu és implicar la ciutadania en la seva creació i enregistrar-lo per difondre’l a través de les xarxes socials el mateix 20 de novembre. 

Els esplais de la Federació que participin d’aquesta acció optaran a un premi. Es valorarà principalment l’originalitat del cor creat i també el ressò a les xarxes socials.

2na edició del fòrum “Som Infants Som Present”

A més a més, el 18 de novembre organitzarem la segona edició del fòrum amb els esplais de la ciutat de Barcelona. Aquest projecte té per objectiu estimular el debat i la participació dels infants en iniciatives socials. El tema de reflexió serà la igualtat de gènere i la violència zero. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere.

Consulteu la web de la campanya #DretalLleure per accedir a la proposta de treball.