El 20 de setembre vàrem fer públic el nostre compromís en defensa de la democràcia, els drets i la llibertat. El 3 d’octubre vàrem denunciar la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat durant l’1 d’Octubre i vam defensar la necessitat d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància.

Ahir, 2 de novembre, va ser de nou un dia molt trist. L’empresonament d’una part important del Govern legítim de Catalunya, entre els quals es troba en Jordi Turull, membre del Consell Assessor de Fundesplai i membre del Patronat, del 2003 al 2010, s’afageix a l’empresonament dels presidents d’Omnium Cultural i l’ANC.

Llibertat presos polítics

Com a Federació Catalana de l’Esplai ens sumem de nou a Fundesplai en la crida a la llibertat de tots els presos polítics i al diàleg i negociació per trobar una sortida al dret dels catalans a decidir la seva forma de govern. Els conflictes polítics es resolen amb diàleg i políticament. El millor diàleg són les urnes i no la violència de l’Estat ni les intervencions judicials.

Com a Federació Catalana de l’Esplai, juntament amb Fundesplai, ens adherim a totes les actuacions i manifestacions que de forma pacífica faci el poble de Catalunya i no reconeixerem cap altra autoritat que no sigui la que ha sortit o surti de les urnes.

Manifest Taula per la Democràcia

Us adjuntem el Manifest que ha fet avui la Taula per la Democràcia, a la qual estem adherits, i ens comprometem a seguir informant de les accions que des d’aquesta plataforma es vagin decidint.