Diferents esplais de la Federació Catalana de l’Esplai han posat en marxa diferents iniciatives educatives i lúdiques a través de les xarxes socials des del primer dia del confinament per la crisi del coronavirus Covid-19 per tal que infants i famílies puguin accedir a propostes de lleure des de casa.
A continuació, us detallem algunes de les que s’estan duent a terme.

Casal Infantil La Mina

Des del primer moment, aquesta entitat de Sant Adrià del Besòs va posar en marxa un munt d’activitats com fer manualitats amb elements que tenim a casa, proposta de reptes divertits, cançons i contes, construcció de circuits i jocs a casa, exercici per fer amb família, fer un aparell de bombolles casolà, etc.

Totes activitats i moltes més les podeu seguir a #NoDeixisdeJugar.

Grup Infantil Sant Cosme

Aquest esplai del Prat de Llobregat penja cada setmana al seu Instagram una programació amb diferents reptes que infants i famílies han de fer i poden compartir a les xarxes. Crear una cabana a casa, fer, elaborar un instrument musical amb material reciclat, fer una recepta de cuina i enviar una foto del resultat, papiroflèxia… són solament algunes de les activitats que proposa aquest esplai.

Totes les activitats i moltes més les podeu seguir a l’Instagram del GISC.

Associació Lleure i Esport Comkedem

Amb el títol de #CoronaGames, l’entitat Comkedem proposa un munt d’activitats perquè com diuen ells mateixos “és temps de quedar-se, però no d’avorrir-se!”. Monitores i monitors pengen cada dia als perfils socials de l’entitat un joc o repte diferent. Cadascun amb les seves pròpies normes. Tots els reptes comencen a primera hora del matí i acaben per la nit i al matí del dia següent es publiquen els guanyadors/es.

Totes les activitats i moltes més les podeu seguir a l’Instagram de Comkedem.

Esplai Marcianet

Des de Sant Bartomeu del Grau, l’Esplai Marcianet també està compartint propostes de manualitats i reptes de caràcter lúdic per tal que els infants puguin gaudir d’un confinament més divertit.

Totes les activitats i moltes més les podeu seguir a l’Instagram de l’Esplai Marcianet.

El Grup de Polinyà

Receptes de cuina, manualitats amb pasta de sal, fer dibuixos creatius o fins i tot disfressar-se a casa són les activitats que, fins al moment, està proposant el Grup de Polinyà per aquests dies de confinament. Tal com expliquen, ara és el moment del “lleure virtual”, de treure el màxim profit de la tecnologia per poder divertir-se i aprendre una mica a través d’Internet.

Totes les activitats i moltes més les podeu seguir a l’Instagram del Grup de Polinyà.

CIJ Mowgli

Papiroflèxia, jocs de taula, vetallada de massatges… són les propostes que fins ara han fet arribar des del CIJ Mowgli de Cornellà de Llobregat. Cada dia les comparteixen a través dels stories del seu Instagram amb totes les famílies i, posteriorment, les famílies poden compartir com les han aplicat fent un story amb l’etiqueta #mowgliacasa.

Totes les activitats i moltes més les podeu seguir a l’Instagram del CIJ Mowgli.

Esplai El Tricicle

Amb l’etiqueta #eltricicleesquedaacasa, l’Esplai El Tricicle de Sant Joan Despí comparteix al seu perfil d’Instagram molts recursos per a infants i famílies: una proposta d’horari per aquests dies de confinament, receptes de berenar molt saborosos, manualitats (fer circuits, cotxes, panera de tresors…), jocs, dinàmiques… i també podem veure com monitores i monitors continuen treballant per preparar més propostes!

Totes les activitats i moltes més les podeu seguir a l’Instagram de l’Esplai El Tricicle.

Associació Viu Dinàmic

Malabarismes, fer unes trenes ben boniques o manualitats són les vídeo-activitats que fins al moment ens proposa l’Associació Viu Dinàmic de Barcelona i segur que ens els propers dies en podrem veure més!

Totes les activitats i moltes més les podeu seguir a l’Instagram de l’Associació Viu Dinàmic.

Podeu seguir aquestes i moltes més propostes al perfil de Twitter de la Federació Catalana de l’Esplai.