Any rere any no podem fer més que agrair-vos la vostra participació i implicació al MOVIDIC.

Vora 250 monitores i monitors dels esplais de la Federació ens vam retrobar per tal de donar el tret de sortida al curs 23-24, un any ple de reptes i nous camins, però també d’il·lusió, motivació i compromís.

En primer lloc, Maria Ferrer i Sheila Beltran, presidenta i vicepresidenta de la Federació ens van donar una bonica benvinguda, acompanyades de Débora García, regidora d’Esports i Joventut del Prat de Llobregat i de Rut Ribas, Directora General de Joventut de Catalunya. Posteriorment, es van repassar els reptes, fites i activitats del calendari, acompanyades d’una presentació molt “emocionant” a càrrec de l’equip tècnic de la Fede, que ja sabeu que us estima molt.

Tenim un curs per endavant ple de propostes i projectes col·lectius: el 18, 19 i 20 de novembre amb el DUDI, focalitzant el dret al benestar i a la salut emocional, el repte col·lectiu que girarà entorn la importància del Silenci, l’AGOfedesplai el 9 de març, la Trobada Jove a Sau els 27 i 28 d’abril i, per clausurar el curs de la millor manera possible, el 12 de maig gaudirem d’una nova edició de la Festa Esplai. A destacar el desplegament del projecte d’Orelles Verdes, per tal de fomentar la participació infantil i juvenil en el si de les entitats, fomentant-ne la governança.

Just després, Isa Duque, psicòloga i ciberactivista més coneguda com La Psico Woman, ens va fer una magnífica xerrada sobre la importància del benestar i la salut emocional, una primera aproximació a la temàtica de la proposta educativa d’enguany. Podeu trobar tota la seva tasca a les seves xarxes socials!

Ens vam deturar també en la presentació de la nova proposta educativa, ESTIMA, “una proposta educativa per a celebrar la vida”, que busca promoure un món on la pau interior i exterior s’entrellacin, creant una base sòlida per a una convivència harmoniosa i una sostenibilitat global. Les 11 píndoles formatives de les que vam poder gaudir posteriorment, van girar entorn aquesta proposta educativa i la seva aplicació i importància als nostres esplais des de diversos àmbits i aproximacions.

Tot plegat, va ser una jornada molt i molt especial, plena d’emocions i que ens va deixar ganes de més, de molt més.

Ens veiem a les properes trobades d’UT i, sobretot, apunteu-vos bé la data de la Jornada de Tècniques i d’Assemblea, el 9 de març!

 

Aquí teniu una selecció de fotografies de dissabte: