Agraïdes de poder dir que aquest cap de setmana 17 i 18 de setembre més de 200 monitores i monitors de 26 entitats d’arreu del territori ens hem reunit a Sau per a donar, juntes, el tret de sortida a les activitats del curs 22-23.

Unes jornades de 2 dies que han volgut posar l’accent a l’alimentació saludable i sostenible i al malbaratament alimentari.

El dissabte va arrencar amb la presentació del segon any de la proposta educativa on vam rebre la visita de Rusqui, Ferrando i l’àvia Catalina, que amb un toc d’humor i amb el lema que acompanya el segon any de la proposta educativa #stopmalbaratar, van reivindicar el dret a una alimentació saludable i a la necessitat de reflexionar sobre el malbaratament alimentari en el dia a dia dels esplais. Tot seguit, l’ecoxef Alf Mota, professor de cuina saludable i sostenible, creador de continguts, a partir d’un “Show cooking” ens va animar a reflexionar sobre les receptes per a un Planeta Saludable i ens va oferir idees per evitar el malbaratament alimentari.

A la segona part de la jornada es van organitzar 9 píndoles formatives simultànies: Menús a la carta per a campaments, colònies i tallers, Menjar canvia el món (aterrem la proposta educativa), Receptes per a un planeta saludables, Primers auxilis, Empoderem l’esplai, Violència masclista, Noves masculinitats, Somiant la pau i Què sentim, com ho sentim? I com actuem.

Amb el suport del professorat especialitzat en la temàtica, vam poder aprofundir en diferents àmbits relacionats amb la proposta educativa, la pau i el món que ens envolta, el dia a dia de l’esplai, les emocions i la prevenció de violències masclistes, entre d’altres. Píndoles formatives plantejades a partir de les opinions i necessitats dels equips de tenir més recursos i continguts per aplicar a la tasca diària de l’esplai.

Durant les jornades va haver temps per gaudir d’activitats lúdiques dinamitzades pel Departament d’Educació Ambiental i Emocional de Fundesplai què ens van apropar una mica a conèixer l’entorn de Vilanova de Sau amb activitats com: Cursa d’orientació, Caiac al pantà, Agafa’t fort, Mindfullness i natura, Land d’art i Scape – Pot 100% saludable.

I no podia faltar un espai per passar-ho bé i a la vegada, establir lligams entre les entitats, amb la 1a cursa de quadrigues de monitors i monitores i la MOVINIT amb el bingo i l’actuació de les PD Petxina.

Una jornada fantàstica per carregar piles i endinsar-nos en el nou curs!