El mes de maig el tenim a tocar i arriba replet d’importants activitats.

Festa Esplai

El gran esdeveniment que agrupa els esplais i projectes de lleure que impulsem des de Fundesplai. Obert a infants, joves, monitors i monitores i famílies de tot Catalunya. Festa Esplai és, a més a més,  un dels punts culminants de la campanya “Encerta l’Estiu – Un estiu per a tothom!”.

La Festa acollirà la cloenda del Ral·li Jove amb la tradicional cursa de quadrigues i una acció simbòlica de plantada de llavors a favor de les persones refugiades.

Quan? diumenge 7 de maig al Parc Nou de El Prat de Llobregat.

 

Ral·li Jove “Joves compromesos amb les persones refugiades”

Sota aquest lema, més de 200 joves dels esplais de la Federació participaran del Ral.li Jove, una de les activitats col·lectives amb més carisma que s’organitzen des del Movijove.

Es tracta d’una sortida de cap de setmana molt especial. En equips reduïts i barrejats per esplais realitzen una ruta per diferents indrets de Catalunya. Enguany, pel Vallès Occidental: Terrassa, Sant Cugat, Sabadell, Rubí i Cerdanyola. Amb el suport del llibre de ruta es realitzaran una sèrie de proves d’habilitat i enginy per fer la descoberta del territori.

El Ral·li a més a més de ser una activitat de coneixença i cohesió, esdevé una oportunitat per apoderar les persones joves i fer incidència política. Enguany, han triat sumar-se a les campanyes en favor de les persones refugiades. Tenen previst organitzar una petita acció simbòlica entorn a la problemàtica que estan patint les persones refugiades. Els grups organitzaran a cada municipi d’acollida una activitat divulgativa, cultural o de sensibilització al voltant d’aquesta problemàtica.

Dissabte nit tots els grups es retrobaran a Terrassa on l’esplai Gualdalhorce s’ha ocupat de preveure els espais per dormir i fer un bon tancament col·lectiu. Ben segur que serà una molt bona experiència

 

VIII Foro Iberoamericano “Haciendo Política Juntos”

En paral·lel a totes aquestes activitats Fundación Esplai i La Liga Iberoamericana de Organizaciones de la Sociedad Civil organitzen el VIII Foro Iberoamericano “Haciendo Política Juntos”. Aquest Foro és un espai de diàleg per a la incidència en les polítiques públiques de la regió iberoamericana, així com per visibilitzar programes, projectes, experiències i polítiques d’èxit en relació a una temàtica central. En aquesta edició, l’eix de treball gira entorn als reptes de futur de la joventut: treball, participació i educació. Hi participen representants de la societat civil, de la universitat, dels governs, de les empreses i joves.

Quan? Del 2 al 7 de maig a Barcelona i Madrid. Cliqueu aquí per accedir al programa i com inscriure’s.

 

Setmana pels drets de la joventut, espai de diàleg i d’incidència política a partir del lideratge del jovent.

També del 2 al 7 de maig, Fundesplai desenvolupa aquesta activitat que aglutina joves majors de 18 anys de diferents projectes del Departament d’Acció Social i un grup de joves de Portugal. Enguany,  la Setmana treballarà el mateix eix que el Foro i tindran un paper destacat el dimecres 3, liderant l’espai Foro Joven on també participaran virtualment joves de Sudamèrica.

Cliqueu aquí per a més informació.