Esplai Macedònia de Castelldefels –Servei de lleure municipal per a infants i joves amb diversitat funcional

El passat dia 21 de juny, al teatre Plaza de Castelldefels va tenir lloc la representació teatral “Els músics de Bremen” duta a terme per part dels nois/es de Macedònia amb el suport de l’equip de monitors/es. Aquest és un projecte d’Aprenentatge Servei que va néixer l’estiu de l’any passat, amb la visita a l’Esplai Pubilla Cases- Can Vidalet de l’Hospitalet de Llobregat, on el grup Indi va representar “El Petit Príncep”. La motivació i l’entusiasme d’aquests va fer que Macedònia es llancés de cap al món del teatre.

Amb el teatre han fet aprenentatges d’intensitat: formació en arts escèniques per treball en valors com al respecte, la tolerància, la convivència… han après a prendre decisions democràtiques, a decidir, a compartir.. ha donat molt de si !!! La il·lusió i posada en escena dels nois/es de Macedònia va deixar, a les més de 100 persones assistents, amb la boca oberta, entre elles, la Regidora de Serveis Socials i Dependència de l’Ajuntament de Castelldefels, Sra. Isabel Cabello.

El curs vinent s’espera seguir amb el projecte des de la vessant del Servei a la Comunitat: el plaer de representar l’obra a d’altres col·lectius de la ciutat com els infants o la gent gran, oferint-los un somriure i una estona de diversió.

L’acte també va incloure l’speech d’algunes famílies, amb la col·laboració amb el projecte: “ Masterclass”.  Aquest, ha estat dinamitzat per les famílies, en format de sessió taller, i han explicat d’allò que saben fer de forma professional i/o personal. Les sessions han estat de: perruqueria i estètica, ioga, seguretat vial.. Una gran experiència!!

 També les famílies s’han mobilitzat per a crear una associació de lleure que centri la seva activitat de lleure durant els caps de setmana, cobrint les necessitats dels noies/es d’edat jove i/o adulta.

Un curs molt intens i ple d’emocions que segueix amb el casal i les colònies d’estiu a Sau!