Ahir a l’esplai Macedònia de Castelldefels, es va celebrar una jornada de portes obertes com a cloenda de dos dels projectes estrella que han marcat el curs de l’esplai d’infants i joves amb diversitat funcional.

Amb el projecte Encoratja’t, per a la igualtat de gènere i la violència zero, els nois i noies  han après i compartit tot un conjunt de valors, com l’empatia i l’estima i el respecte i també han enfortit les seves actituds des del diàleg a través de situacions i experiències viscudes per a tots ells. I de la mà dels contes de la Gemma Lienas, on el Marc i la Carlota han pres un especial protagonisme.

 

L’essència del projecte ha quedat plasmat en un mural al pati de l’esplai, amb diversitat de símbols i signes: LGTBI, el símbol de la dona, entre d’altres. També es recull els noms de totes i tots i un gran cor central que recull frases que accentuen les fortaleses de les persones amb diversitat funcional. La tipografia de l’Anna Vives, reconeguda mundialment, ha estat utilitzada amb molta precisió per a il·lustrar-ho, i perquè representa  a tot un col·lectiu, aquesta tipografia també la podem trobar a la proposta educativa Encoratja’t.

El moment culminant ha arribat amb l’entrega de la samarreta Encoratja’t (a l’Anna, i al seu germà que l’acompanya, el Marc) amb la il·lusió de lluir-la en els seus actes a arreu del país. A més, l’Anna ha apadrinat el mural deixant empremta de la seva signatura i el ja conegut “sumant capacitats”.

El projecte d’aprenentatge servei “El meu barri, els Canyars”, ha deixat palès, que els nois i noies de Macedònia tenen molt a dir, ja que n’han fet una diagnosi exhaustiva,  recollint  la seva veu però també la dels veïns, els comerciants…  Amb totes les aportacions, i la construcció d’una maqueta (nous equipaments, millores en accessibilitat i ampliació de zones verdes) li faran arribar a l’Alcaldessa en els propers dies com a proposta que ajudi  rehabilitar el seu barri.

Ambdós projectes compten amb una col·laboració mols especial, l’Institut Mediterrània de Castelldefels, que a través del servei comunitari d’alguns estudiants, han fet possible que avui sigui una realitat. Val a dir que amb l’Institut s’ha fet una vinculació molt especial, a més del servei comunitari, el treball conjunt del seu hort i la cessió d’espais per al proper casal d’estiu de Macedònia.

Properament, el dijous 21 de juny, a les 17:30h, al teatre Plaza, l’esplai tancarà els seus actes,  amb una representació teatral i musical de la mà d’una companyia de teatre amateur de Castelldefels. Us hi convidem!

I és que amb esforç s’aconsegueix el que et proposes! Felicitats Macedònia.