El passat dissabte 5 de març, la Federació Catalana de l’Esplai i la Fundació Itinerarium van organitzar una Gimcana inclusiva digital al barri del Carmel de Barcelona. Hi van participar prop de 100 persones. Un itinerari de  2,5 km on els i les participants van haver de resoldre diferents proves a través dels seus telèfons mòbils, amb l’aplicatiu Circuits Game. Amb aquesta Gimcana ha quedat inaugurat el primer Inclusive Circuit de Barcelona .

La Comissió Suport a la disCapacitat de la Federació Catalana de l’Esplai va assumir el disseny de la gimcana digital.  Aquesta gimcana s’ha basat en la proposta educativa CAMINS I  ha incorporat reflexió i continguts relacionats amb l’excursionisme i el contacte amb la natura,  amb molt bon resultat pedagògic i molta diversió!!

La cloenda de l’activitat ha estat molt engrescadora i un bon estímul per seguir inaugurant circuits i participant-hi activament. Aquesta activitat és una bona manera d’incentivar l’excursionisme entre les persones amb dificultats, perquè també ells, puguin gaudir de la muntanya i d’espectaculars vistes.

La Gimcana també va servir per apropar els participants en la descoberta de l’entorn natural, la seva interrelació amb el medi i entre els nois/es i monitors/es dels diferents esplais, així com en l’ús de les noves aplicacions mòbils.

La Fundació Itinerarium té per missió desenvolupar projectes que millorin els processos educatius i socials. També dóna a conèixer els projectes d’Anna Vives, que, entre d’altres, ha dissenyat una tipografia que vol sensibilitzar sobre les capacitats de totes les persones. En l’actualitat ja hi ha més de 30 Inclusive Circuit a Catalunya i també a Espanya i a altres països.

La Federació Catalana de l’Esplai i la Fundació Itinerarium seguirem col·laborant en nous projectes.