El passat dissabte 21 de maig, la PINCAT (Plataforma d’infància de Catalunya), va reunir per segona vegada infants i joves que tenen molt a dir sobre la governança a les seves entitats. 50 nois i noies procedents de caus, esplais i CRAES van trobar-se al Cau de Tiana per seguir reflexionant sobre el valor de la participació i intercanviar idees sobre els projectes que ha endegat als seus centres.

De la nostra federació, tres esplais hi participen activament: esplai Mowgli, esplai Espurnes i l’esplai Pubilla Cases – Can Vidalet. A diferència de la primera trobada del mes de novembre, els joves han estat els veritables protagonistes. Han assumit tasques organitzaves i han conduït diferents espais. Tots els grups van exposar les seves propostes i van demanar idees als companys oients en aquelles qüestions on es veien encallats.

EspurnesAixí, l’esplai Espurnes, amb el seu projecte Patis, van explicar que volen arranjar els patis de l’esplai perquè tothom s’hi trobi a gust i, a més a més, obrir-lo al barri. Per fer-ho, han dissenyat un projecte participatiu on tots, infants, educadors i famílies puguin expressar la seva opinió. El que més els preocupa és com arribar als infants petits i que aquests puguin dir la seva. També com aconseguir que els patis siguin un espai per a l’experimentació, la diversió i el descans, defugint de la idea tradicional de parcs.

 

PubillaPer altra banda, l’esplai Pubilla Cases – Can Vidalet van exposar el seu projecte de participació a la junta directiva de l’esplai. Un avanç importantíssim que atorga als infants i joves de l’entitat poder de decisió i la possibilitat de participar de les distintes comissions en què està organitzat el centre. També aquests joves estaven preocupats per la participació dels més petits i de com recollir la seva veu.

 

 

Espais com aquest fan que la participació infantil sigui cada vegada més real! seguirem treballant en aquesta línia!