Avui 5 de febrer celebrem el Dia Internacional de la Internet Segura amb l’objectiu de promoure un ús segur, responsable i positiu de les tecnologies digitals.

Des de fa molt temps la Federació i els esplais treballem de valent en diferents projectes d’Aprenentatge Servei on els protagonista són els i les joves, i on la tecnologia juga un paper fonamental. Gràcies a aquesta, els i les joves veuen un canal d’aprenentatge i expressió molt proper a ells. Alguns exemples són:

– Connecta Jove, projecte intergeneracional que impulsen la participació dels i les joves a la seva comunitat amb l’objectiu de formar a persones adultes del seu entorn per a la millora de les seves competències digitals

– Edufilms, projecte audiovisual on els i les joves realitzen un curtmetratge de temàtica social des de la reflexió de les seves distintes realitats

 

A més a més des de l’àrea de E-Inclusión de Fundación Esplai, es desenvolupen diferents iniciatives i projectes amb l’objectiu de facilitar i promoure l’accés a les TIC de tota la ciutadania per afavorir la inclusió social i fomentar un bon ús de les mateixes amb voluntat transformadora. D’aquí neixen diferents projectes com “Red-Conecta”, “ConectaCode”, “Mayores Apptivados” “Code your Future”..

En aquesta línia Fundación Esplai ha llençat la campanya “Habitos E-saludables”. Aquesta campanya està emmarcada dins del projecte  ACTIVATE, un programa de prevención en el tiempo libre y finançada por el Plan Nacional sobre Drogas . , la qual ens proposa 5 activitats (un per cada dia de la setmana) relacionats amb el joc a la xarxa, trobada amb desconeguts, informació personal, ciberassetjament i reputació a la xarxa.

Per saber-ne més i descarregar els continguts clica aquí!

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu