Hola esplais!  Des de la Federació i Fundesplai estem treballant perquè aquest estiu tots els nens i nenes puguin anar de colònies, casal, etc. i poder gaudir d’unes activitats que els permetin tornar a jugar amb els amics enmig de la natura i recuperar el seu equilibri emocional. Les activitats d´estiu seran el millor antídot contra l’efecte nociu del confinament en la infància.

No hem pogut gaudir de les colònies de primavera, però ens posem amb molta il·lusió a pensar en el millor estiu de les nostres vides, perquè els infants i els joves, i també els equips, necessitem retrobar-nos, treure la guitarra i el cançoner, fer la motxilla, dormir sota els estels, reconnectar amb els paratges del nostre país…. I juntes, fer més esplai! Per això hem preparat aquesta enquesta participativa en forma de joc amb la què volem recollir els desitjos i opinions dels infants i joves. Entreu aquí per descobrir-la i compartiu-la amb tots i totes els menors de 18 anys que conegueu.

Volem compartir amb vosaltres un argumentari que hem elaborat, que recull perquè més que mai hem de fer que sigui el millor estiu pels nostres infants i joves. També recollim algunes reflexions en veu alta (fruit de les consultes que ens heu estat fent) que us ajudaran a resoldre certs neguits i començar a preparar l´estiu.  Aquestes reflexions son internes, treballarem seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i el departament de joventut,  per aplicar els protocols pertinents per tal que les activitats es puguin celebrar amb totes les garanties.

Trobareu el document i més novetats com el nou protocol de prevenció i detecció de l’assetjament Sexual infantil, al calaix d’estiu de la Intranet.

Recordar-vos que tenim el Web d´Estiu com una opció per fer inscripcions online, per si valoreu que pot ser una bona alternativa per aquests moments. Ara per ara  els terminis de les beques d´estiu continuem aplaçats, estem treballant amb l´administració per veure com podem aconseguir la documentació justificativa de les famílies (beques menjadors, situacions d´ERTO, etc.).

Pel que fa a la Rifa d’estiu, de moment està suspesa. Aquelles entitats que vau reservar talonaris, no els podeu fer servir ni anunciar de moment a les famílies, ja que estem valorant encara si l’esforç econòmic que implica autoritzar-la a hisenda val la pena en la situació que ens trobem. Estem destinant tots els esforços a altres fórmules de finançament més universals. La comanda de samarretes de l´estiu està aturada; si alguna entitat hi comptava amb aquestes, es podrà fer a comanda però el cost variarà.

Teniu a la vostra disposició el catàleg d´activitats pels casals d’estiu, nosaltres estem treballant amb els proveïdors amb la previsió de poder fer-les, i per tant anem avançant les reserves que ens passeu, però sabent que la realització de les sortides dependrà del que ens diguin les autoritats sanitàries.

Un cop més moltes gràcies per la feina que esteu fent aquests dies. Per qualsevol dubte, seguim al vostre costat!