Un any més milers d’infants, joves, famílies i amics i amigues ens han acompanyat en un gran cap de setmana de festa i germanor.

El dissabte arrencava l’activitat del Ral·li Jove amb més de 250 joves fent rutes per diferents territoris del Baix Llobregat – Anoia – Alt Penedès.

Seguint el fil de la proposta educativa “Encoratja’t”, els grups van realitzar diferents actuacions per seguir sensibilitzant la ciutadania sobre el col·lectiu LGTBI, la igualtat de gènere i la violència zero.

A més a més, durant tot el cap de setmana van competir fent tot tipus de proves com ara aconseguir que una família muntés l’arbre de nadal, reunir un grup de persones i ballar una sardana, parlar a la ràdio per explicar el projecte, etc. En total, més de 40 proves per aconseguir el preuat títol i convertir-se en els guanyadors/es del Ral·li 2019, títol que enguany es reparteix en tres categories:

  • Guanyadors de joves 1: “Psicotrones”
  • Guanyadors de joves 2: “ Ou ou huevo”
  • Guanyadors de joves 3: “El Club de l’Edgar”

Enhorabona guanyadores!!

El Ral·li, tot un èxit de participació i vivències, va concloure el diumenge a la Festa Esplai amb la tradicional cursa de quadrigues i una última prova global: crear un mural gegant amb els valors de la bandera LGTBI.

La 33 edició de la Festa Esplai va ser un dia màgic per a petits i grans. Els esplais es van implicar en l’organització de tallers i activitats i van ser els grans protagonistes de la cloenda amb el cercavila de bestiari i tabalers.

La Festa també va comptar amb un acte central amb la lectura d’un manifest, així com  la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, que va reivindicar l’educació en valors fraternals i solidaris, i l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, que va destacar també l’educació per assolir una societat més justa i igualitària. El president de Fundesplai, Josep Gassó, va ressaltar la tasca educativa que desenvolupa l’entitat per promoure la sostenibilitat i el respecte.

Festa Esplai marca el tret de sortida a la campanya ‘Encerta l’estiu, un estiu per a tothom’ per a tots els esplais. Un any més refermem el nostre compromís per a que cap infant es quedi exclòs de les activitats d’estiu per motius econòmics. Aquest és el repte que totes i tots compartim!

 

Moltes gràcies a tots els monitors i monitores, infants i famílies per fer d’aquesta festa, la GRAN FESTA DE L’ESPLAI!

 

Lectura del manifest encoratja’t