IMG_20151205_114507Des de l’any 2006, els esplais de la Federació a través de Fundesplai compten amb el projecte “Expressa’t en Català”. Aquesta iniciativa té per objectiu promoure el català des del nostre àmbit, el lleure. El projecte té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Una de les línies d’intervenció és generar Grups de Conversa amb Famílies als esplais. Especialment en aquells esplais on tenim moltes famílies nouvingudes o d’origen immigrat. Per fer-ho, hem organitzat un cicle de xerrades adreçades a aquest col·lectiu al voltant dels valors que associem a l’excursionisme. D’aquesta forma vinculem la proposta a l’eix de treball del curs: Camins, excursionisme.

Sota el títol de “Els beneficis del contacte amb la Natura, anem d’excursió” , les famílies amb el suport del formador i els monitors/es aprenent coses sobre la cultura i el paisatge de la nostra terra i parlen i dialoguen sobre tot allò que els interessa. Naturalment en català, amb ajut i fomentant que tothom es trobi còmode.

Aquests espais formatius vam començar a l’octubre i finalitzaran a finals de desembre.

De moment fem un balanç molt positiu.

Aquí us deixem una mostra dels cartells que les entitats fan servir per difondre l’activitat.

xerrada excursiionisme _Raconet cartellcartell 2