Un any més la campanya #DretalLleure ha estat un èxit!

Una campanya on han participat més de 100 centres: esplais, espais educatius del temps del migdia d’escoles que gestiona Fundesplai i diverses entitats socials de l’estat espanyol:

41 esplais, 54 escoles i 3 entitats de l´estat espanyol.

El 18,19 i 20 de novembre els infants, joves, famílies i comunitat en general  han omplert els carrers de jocs per reivindicar el #DretalLleure,  posant el focus en els principis d’igualtat i cultura de la pau, seguint l’esperit del programa educatiu EnCORatja’t . Aquest any els jocs que han omplert, els carrers i a les escoles, tenien a veure amb la igualtat de gènere i la violència zero, perquè jugant podem construir una societat millor, lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència

Reivindicar el lleure, la igualtat i la violència zero

Ahir 20 de novembre el COR dels esplais, menjadors, activitats extraescolars etc, van bategar molt fort, omplint les xarxes socials. Les  entitats van participar en la “CORacció col·lectiva” construint un gran COR com a representació simbòlica de tots els valors que volem promoure. S´han creat CORS molt diversos: plens de llum i de color, fets amb un mosaic humà, dibuixats a terra, etc.

Lectura d’un manifest col·lectiu

No va faltar la lectura del manifest per part dels infants i joves per reivindicar el dret al lleure i al joc i reclamant que tothom (lleure, escola, ciutat …) assumeixi el compromís d’educar-los en els valors de l’amistat, la comprensió, la pau, el respecte, la cura, la igualtat entre sexes… i que puguin escollir amb llibertat el que desitgem ser per ser persones felices.

Moltes gràcies a totes i tots per la vostra participació!