El cap de setmana del 15 i 16 de febrer han tingut lloc les17es Jornades de la Federació Catalana de l’Esplai a Can Mateu (Vilanova de Sau), una trobada que ha reunit més de 300 responsables i monitors/es dels 62 esplais que integren la Federació. Es tracta d’un espai d’intercanvi d’experiències i coneixement dels diferents projectes que duen a terme les entitats de lleure i d’anàlisi de quins són els principals reptes de cara a 2014.

Les jornades han servit per a que els monitors i monitores s’hagin pogut conèixer millor entre si i compartir experiències concretes. S’ha celebrat l’àgora d’experiències, on, en una gran sala, s’han presentat simultàniament 13 projectes innovadors duts a terme pels propis esplais a favor de la infància i la joventut. Cada monitor/a ha pogut conèixer fins a dues iniciatives, que s’han presentat amb l’ajut d’uns grans panells.

Assemblea i Diada de Tècniques

Igualment el diumenge 16 de febrer s’ha celebrat l’Assemblea General Ordinària, Agofedesplai, i la Diada de Tècniques. A l’Assemblea, s’han analitzat els principals reptes de les entitats de lleure de la Federació de cara a 2014 i s’ha escollit la nova Junta i el nou president de la Federació, el Marc Alcaraz, de l’Esplai Espurnes d’Esplugues de Llobregat.

A la Diada de Tècniques, els monitors/es s’han pogut formar en recursos pedagògics i tècnics concrets que enriquiran la seva tasca educativa amb els infants i joves durant el curs. Entre els tallers que s’han desenvolupat destaquen els de Creativitat i reciclatge; Produccions audiovisuals amb tecnologies mòbils; Les excursions i les TIC’S; “Contes i rondalles” o un taller a l’aire lliure sobre “Reconèixer plantes, arbusts i arbres del bosc mediterrani”.