En una situació i hora greu, des de la més arrelada implicació en la cultura de la pau i la no violència activa, des de la Federació Catalana de l’Esplai reiterem el nostre compromís amb la construcció d’una Catalunya socialment justa i políticament lliure.

Considerem injustificada la sentència del Tribunal Suprem del 14 d’octubre i apel·lem al diàleg sincer com a únic punt de partida per la convivència.

Compartim amb moltes entitats de la societat civil la preocupació per la criminalització de l’activisme pels drets humans i la regressió en drets i llibertats fonamentals.

Més de 560 entitats de tot tipus ja hem signat aquest manifest.

MANIFESTEM:

PRIMER:

• Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

SEGON:

• Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
• Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
• Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER:

• Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
• Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
• Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.