CLOENDA DE LA 3ª EDICIÓ DEL PROJECTE D’APS “CONECTA JOVEN”

El divendres 8 d’abril, CENTRE ESPLAI va acollir la cloenda del projecte “Conecta Joven” al Prat de Llobregat, un programa d’Aprenentatge Servei (ApS), intergeneracional, educatiu i social, impulsat per Fundesplai i que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i l’empresa Ricoh.

En aquesta tercera edició del projecte han participat un total de 120 persones adultes i  39 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts del municipi del Prat. En una primera fase, aquests alumnes s’han format en habilitats comunicatives i socials per, en una segona etapa, empoderar-se i assumir el rol de professors TIC de persones adultes amb risc de patir la bretxa digital.

L’acte de cloenda va comptar, entre d’altres, amb les intervencions de Pilar Eslava, Tinenta d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials i regidora d’Educació de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, i de Carles Barba, vicepresident de la Fundesplai.

En total, 150 persones entre joves, adults, representants de Fundesplai i de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, així com de les entitats vinculades en el projecte i familiars de joves i grans, s’han reunit per a celebrar l’èxit del programa. En aquest acte a més s’ha dut a terme  l’entrega de diplomes on, els joves a més de rebre el diploma de la seva experiència, feien entrega d’un diploma al seu grup de persones adultes.

“Conecta Joven” és un programa d’abast estatal que impulsa la Fundación Esplai des del 2006 amb el suport de Microsoft, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, diferents administracions públiques locals i organitzacions socials.