Des de la Federació Catalana de l’esplai volem fer ressò de l’acord al qual han arribat TV3 i Catalunya Ràdio amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de promoure continguts que puguin contribuir a l’aprenentatge dels alumnes a través dels programes del canal Super3 i de diferents espais de Catalunya Ràdio i d’iCat aquests dies en què els infants no poden assistir a les aules. Creiem oportuna aquesta mesura per a poder escurçar la desigualtat d’aquells infants i famílies que no tenen possibilitat d’accedir a continguts educatius per internet; d’aquesta manera sí que ho podran fer per televisió i per ràdio.

El canal Super3 amplia els seus continguts per acompanyar els infants que aquests dies han de ser a casa. A banda d’espais de participació com “Explica’ns les coses” de l”InfoK” o les “Superpropostes d’estar per casa”, s’ha estrenat el nou format digital “Avui aprenem“, un recull de peces divulgatives sobre diferents àmbits.

Catalunya Ràdio també col·laborarà amb Educació per tal d’oferir continguts per als nens i nenes a través de les diferents plataformes de Catalunya Ràdio i iCat, com és el cas del “Popap edició escolar, que s’emet entre les 16 i les 17 h, i que incorporarà els equips de “L’ofici d’educar” i “iCat Kids”.

L’objectiu d’Educació amb aquesta col·laboració és que els nous continguts audiovisuals, que se sumaran a les propostes dels centres educatius, puguin reforçar el desenvolupament de l’autonomia personal, generar motivació i curiositat a tot l’alumnat i que també siguin significatius per al seu aprenentatge. Les propostes són diverses, contemplant diferents nivells de desenvolupament de capacitats i competències, com ara la realització d’activitats d’observació i de contrast d’elements propers a la realitat de l’alumne, de cerca d’informació, d’indagació, de lectura, culturals, artístiques, lúdiques…, així com activitats alternatives a l’aprenentatge a l’aula que no és possible fer pel tancament dels centres.

Per a més informació consulteu els següents links, on podreu revisar les graelles tant del Club Súper 3 com de Catalunya Ràdio, així com els articles on expliquen els canvis de programació. 

Us animem a compartir-ho amb les vostres famílies i equips!