Aquest dissabte 24 de febrer vam celebrar la 21a edició d’AGOfedesplai, la tradicional jornada de la Federaració Catalana de l’Esplai que reuneix responsables i monitores i monitors per celebrar l’assemblea anual i la diada de tècniques. En total, vam participar més de 300 monitores i monitores de 45 esplais de la Federació de tot Catalunya.
La jornada, va tenir lloc a Centre Esplai, la seu de Fundesplai al Prat de Llobregat, va començar amb les intervencions d’Anna Martín, regidora de Joventut de l’Ajuntament del Prat, Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i de Sheila Beltrán, presidenta de la Federació.

Diada de tècniques
Posteriorment, vam fer diferents formacions per tal d’oferir recursos pedagògics i de gestió a monitores i monitors. Entre les formacions, van haver-hi diferents centrades en l’àmbit de la igualtat de gènere i la violència zero i que van abordar com treballar la cultura de la pau amb petita infància, la comunicació no violenta o com fer front a l’assetjament, entre d’altres.
També es van tractar temes de gestió (preparar un pressupost per les activitats d’estiu), de salut (treballar el dol amb els infants o recursos per educar amb infants amb trastorns de l’espectre autista). Els responsables de les entitats van participar dels espais de reflexió i debat, en els quals es van treballar temes d’interès per les entitats: protocol d’abús sexual, decret de lleure o el codi d’ètica de Fundesplai.
Destacar el curs d’ajudant de monitors/es per a joves amb diversitat funcional, que va ser tot un èxit i una molt bona oportunitat pels joves dels nostres esplais.

Festa de la Participació i Espais Lúdic Formatius
Al migdia els monitors i monitores vam gaudir de la festa de la participació, amb diverses activitats: “fotomatón”, bitlles catalanes, fer crispetes pedalejant ben fort etc. I com a recompensa per la nostra participació ens vam endur un lot de jocs i joguines, que les i els joves dels projectes de l´Àrea Social de Fundesplai, van recollir en aquest nadal.
En paral·lel a l´Assemblea, les monitores i monitors vam gaudir d´una tarda de jocs, cançons i danses i d´una excursió als espais naturals del Delta.

XXI Assemblea de la Federació
A la tarda, es va celebrar l’Assemblea General on es va acordar el pla d’actuació pel 2018 i es va posar en comú el projecte realitzat per la Federació al llarg de 2017. A l´Assemblea es van aprovar nous reptes col·lectius: una proposta d’autogestió per a les Unitats Territorials, una activitat col·lectiva per al 8 de març en el marc de la Proposta Educativa, continuar amb el compromís de promoure la participació infantil en la governança de les entitats, el compromís de seguir impulsant el moviment de joves de la Federació i el convenciment col·lectiu que som espais educatius compromesos amb la pau, la democràcia i la llibertat.

Gràcies i felicitats a tots i totes per fer possible aquesta magnífica trobada!

Cliqueu aquí per veure un recull d’imatges.