Prop de 200 monitors/es dels esplais de la Federació van reunir el dissabte 20 de setembre al Movidic, l’acte que inicia el curs 2014-15 dels esplais on es va fer balanç de la campanya d’estiu, on va destacar que s’han pogut oferir 4.560 beques, un 45% més que l’any anterior.

La jornada va començar amb una valoració de la campanya d’activitats d’estiu dels esplais i del primer any d’aplicació de B612, la proposta educativa bianual per un consum conscient i sostenible.

 

Al balanç de l’estiu es va explicar que durant les vacances escolars, les entitats que formen part de Fundesplai han realitzat 1.485 tandes de casals, colònies, campaments, camps de treball i rutes amb un total de 60.466 infants i joves participants, que representen un 33% més que el 2013.
Gràcies a la col·laboració d’administracions, entitats i particulars, s’han pogut concedir 4.560 beques i ajuts a infants en situació de vulnerabilitat, un 45% més de les que va concedir l’any anterior.

 

EspLais més sostenibles

Posteriorment, es va destacar que aquest curs 2014-15 també es treballarà la proposta B612 on destaca com a novetat la campanya “EspLais més sostenibles”, que té per objectiu ser més conscients de com afecta el consum al medi ambient, i dur a terme accions a l’esplai, a la llar, a la ciutat… per avançar cap a la sostenibilitat.

Conferència de Jose Luis Gallego

El Movidic també va comptar amb la intervenció del periodista ambiental Jose Luis Gallego, col·laborador habitual de premsa, ràdio i televisió en temes de natura i medi ambient, que va impartir una conferència titulada “Com puc ajudar al planeta?” on va descriure diferents accions que es poden dur a terme individual i col·lectivament per tal d’avançar cap a una societat més sostenible.

La part final del Movidic va estar dedicada a la formació d’educadors/es amb sis tallers: Ho comprem?, sobre aprendre a consumir; Millorar l’entorn, experiències infantils i juvenils per millorar l’entorn més proper; Ecoauditoria de l’aigua, diagnosi sobre la gestió de l’aigua a l’esplai; Embolcalls més sostenibles: Pel dret al lleure, acció reivindicativa en commemoració del 25 aniversari dels Drets dels Infants; I tu com ho veus, recursos per treballar la interculturalitat a les entitats.