1 de cada 5 infants és víctima d’abusos sexuals (segons el Consell d’Europa), normalment per part d’un adult i, en altres casos per part d’un altre infant o adolescent. És un problema transversal a tota la societat, un tema silenciat, un tema molt dolorós per a les víctimes que, en la majoria dels casos, tenen seqüeles psicològiques i no aconsegueixen parlar-ne fins que són adultes. I entre el 70 i el 85% dels abusos es produeixen en un entorn de confiança: a la família, a l’escola, o a l’entorn social més proper de l’infant o l’adolescent.

Per això, a Fundesplai hem creat un protocol de prevenció i actuació en cas de sospita o certesa d’abusos sexuals, perquè totes les persones que treballen amb infants, professionals o voluntàries, tinguin eines per prevenir i actuar davant dels abusos sexuals a infants i adolescents.

Aquest protocol ens pot ajudar com a mesura preventiva i de protecció dels drets dels infants, però també hem de recordar que actualment hi ha una altra mesura preventiva obligatòria: totes les persones que treballen amb menors d’edat, contractades o voluntàries, han de tenir el Certificat Negatiu de Delictes Sexuals.

Podreu trobar més informació en el  blog de + Escola:

http://escoles.fundesplai.org/blog/abusos-sexuals-infantils-protocol-de-prevencio-i-actuacio/