Centenars d’Infants i joves d’una trentena d’esplais s’han mobilitzat per reivindicar la igualtat de gènere i commemorar el 8 de març, dia de la dona treballadora.

Continuant l’estela de l’activitat del curs passat “Dones enCORatjades”, amb l’objectiu de donar visibilitat als moments i fets col·lectius de lluita de les dones per la defensa de la igualtat i el feminisme, enguany hem organitzat la l’acció col·lectiva “Abracadabra…dones encoratjades!”.  Amb aquesta proposta hem conegut la història de les  “Bruixes i Sanadores”, com a dones que atresoraven una gran saviesa pel que fa a la cura de les persones  i com a dones de ciència. Dones que van ser demonitzades i executades pels poders polítics i religiosos de l’època pel fet de ser dones.

Molts centres han aprofitant l’eix d’animació i les seves activitats, totes elles vinculades a la història d’una dona representativa del col·lectiu de les bruixes i les sanadores, amb l’objectiu de sortir al carrer per sensibilitzar i donar a conèixer a infants, joves i ciutadania en general, les seves històries.

L’impacte de la reivindicació col·lectiva ha anat més enllà.  Les entitats han donat una passa endavant i han participat de la manifestació del 8M a Barcelona, o bé han assistit als actes feministes organitzats als seus pobles i ciutats.  D’altres entitats han establert aquesta proposta com a centre d’interès de les seves activitats de primavera en casals i colònies, per seguir sensibilitzant i promovent valors igualitaris.

Totes aquestes activitats s’emmarquen en la proposta educativa “EnCORatja’t, per a la igualtat de gènere i la violència zero”, que té per objectiu educar les noies i els nois, des de la seva participació activa, per construir una societat lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència i avançar cap a una igualtat d’oportunitats real entre totes les persones, indiferentment del gènere.