Sota el lema “Joventut compromesa”, el passat dissabte 15 i diumenge 16 d’octubre es va celebrar a Madrid el Fòrum Ciutadania Compromesa, principal acte anual que organitza Fundación Esplai al voltant de tots els projectes que impulsa arreu de l’estat. Més de 350 persones hi han participat en les diferents activitats desenvolupades al llarg del cap de setmana, entre aquestes 39 joves i educadors/es representants dels projectes Conecta Joven  dels següents esplais: Diversitat Lúdica, Can Serra, Centre d’Esplai Tricicle, Centre d’Esplai GISC i Centre d’Esplai Pubilla Cases –Can Vidalet.

Dissabte, els i les joves van tenir una jornada de treball per compartir experiències i preparar les activitats que impulsaran el nou curs en els seus territoris. La jornada de diumenge va començar amb una batukada del grup Batuxidando, una coreografia sobre la superació personal, a càrrec del grup Smile Crew i una desfilada dels més de 150 joves de diferents territoris participants en els projectes de la nostra entitat. Diumenge també es va celebrar la VII edició dels Premis Fundación Esplai a la Ciutadania Comprometida, uns guardons que reconeixen a aquelles persones que col·laboren, des del voluntariat, en causes socials.En aquest enllaç podeu conèixer els premis i els premiats.

El fòrum va finalitzar amb la lectura del manifest “Joventud Comprometida” elaborat pels mateixos joves per unir-se a les reivindicacions del 17 d’octubre, Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa.