Dilluns passat va començar el curs a les escoles i aquest dissabte  ja ha començat el nou curs als centres d’esplai de Fundesplai amb el Movidic.

Més de 300 monitors i monitores, en representació dels prop de 1.400 monitors/es de  81 projectes de lleure als esplais d’arreu de Catalunya, han participat aquest dissabte al Movidic, la tradicional trobada que serveix per donar el tret de sortida al nou curs dels esplais adherits a la Federació Catalana de l’Esplai i per fer balanç de la campanya d’activitats d’estiu. La trobada se celebra a CENTRE ESPLAI, la seu de Fundesplai en el barri de Sant Cosme  del Prat de Llobregat .

L’excursionisme per a tothom, eix educatiu als esplais de Fundesplai

Pel que fa a les novetats del curs 2015-2016, en el transcurs de la trobada d’avui s’ha presentat la nova  proposta educativa que durant dos cursos es treballarà amb els 14.000 infants dels esplais federats a Fundesplai.  Aquesta proposta educativa porta el nom de “Camins” i té per objectiu reactivar l’excursionisme als esplais, explorar nous itineraris i impulsar accions que vinculin l’excursionisme a la preservació del medi ambient.

“Camins” posarà l’accent en fer arribar l’excursionisme a tots els infants, sigui quina sigui la seva situació o capacitats.  En aquest sentit, la presentació ha comptat amb la intervenció d’Anna Vives, la jove amb Síndrome de Down dissenyadora de tipografies i impulsora de diferents iniciatives inclusives, que ha presentat els circuits inclusius, recorreguts per la natura adaptats a tothom, senyalitzats de manera permanent a diferents ciutats i pobles.

El Movidic també ha comptat amb la intervenció de l’aplinista Jordi Quera, president de Mountain Wilderness International, que ha destacat la importància de la muntanya i l’excursionisme per educar en valors els infants.

La Tina i  #20anys20Cims 

A més, a la part inaugural de la jornada també s’ha presentat la Tina, un personatge de l’alpinista Araceli Segarra, que serà l’eix d’animació de la propposta educativa i que servirà per treballa amb infants, joves i famílies l’excursionisme. Posteriorment, s’ha llençat el repte dels #20anys20cims, una jornada al febrer en què es volen fer 20 cims simultàniament per commemorar els 20 anys de la Federació Catalana de l’Esplai.

A banda d’aquestes intervencions, avui s’han celebrat diferents grups de treball on monitores i monitors han pogut formar-se i aprendre diferents recursos per poder fer servir amb infants, joves i famílies. Entre els grups de treball hi haurà “En ruta per Catalunya”, “Gaudir de la muntanya amb seguretat”, “Les TiC al servei de l’excursionisme”, “Circuits inclusius “Sumant capacitats”…