Prop de 200 monitors/es dels esplais de la Federació van reunir el dissabte 20 de setembre al Movidic, l’acte que inicia el curs 2014-15 dels esplais on es va fer balanç de la campanya d’estiu, on va destacar que s’han pogut oferir 4.560 beques, un 45% més que l’any anterior.

La jornada va començar amb una valoració de la campanya d’activitats d’estiu dels esplais i del primer any d’aplicació de B612, la proposta educativa bianual per un consum conscient i sostenible.

 

Més de 4.500 beques d’estiu
Al balanç de l’estiu es va explicar que durant les vacances escolars, les entitats que formen part de Fundesplai han realitzat 1.485 tandes de casals, colònies, campaments, camps de treball i rutes amb un total de 60.466 infants i joves participants, que representen un 33% més que el 2013.
Gràcies a la col·laboració d’administracions, entitats i particulars, s’han pogut concedir 4.560 beques i ajuts a infants en situació de vulnerabilitat, un 45% més de les que va concedir l’any anterior.

 

EspLais més sostenibles

Posteriorment, es va destacar que aquest curs 2014-15 també es treballarà la proposta B612 on destaca com a novetat la campanya “EspLais més sostenibles”, que té per objectiu ser més conscients de com afecta el consum al medi ambient, i dur a terme accions a l’esplai, a la llar, a la ciutat… per avançar cap a la sostenibilitat.

Conferència de Jose Luis Gallego

El Movidic també va comptar amb la intervenció del periodista ambiental Jose Luis Gallego, col·laborador habitual de premsa, ràdio i televisió en temes de natura i medi ambient, que va impartir una conferència titulada “Com puc ajudar al planeta?” on va descriure diferents accions que es poden dur a terme individual i col·lectivament per tal d’avançar cap a una societat més sostenible.

La part final del Movidic va estar dedicada a la formació d’educadors/es amb sis tallers: Ho comprem?, sobre aprendre a consumir; Millorar l’entorn, experiències infantils i juvenils per millorar l’entorn més proper; Ecoauditoria de l’aigua, diagnosi sobre la gestió de l’aigua a l’esplai; Embolcalls més sostenibles: Pel dret al lleure, acció reivindicativa en commemoració del 25 aniversari dels Drets dels Infants; I tu com ho veus, recursos per treballar la interculturalitat a les entitats.