Esplais i escoles celebren el 20N reivindicant el #DretalLleure

Els propers 20 i 21 de novembre els esplais de la Federació Catalana de l’Esplai i Fundesplai organitzen una diada festiva i reivindicativa per celebrar el Dia Universal dels Drets de l’Infant amb el lema #DretalLleure, que vol reivindicar el valor educatiu de l’educació en el lleure i joc amb motiu d’aquesta celebració. Aquesta campanya es fa extensiva al món educatiu i social amb qui Fundesplai treballa al llarg de tot el territori.

La mobilització #DretalLleure, per segon any consecutiu, té previst organitzar celebracions o tallar els carrers, perquè grans i petits reivindiquin plegats el dret al joc i a l’educació en el temps lliure. El tret de sortida d’aquesta mobiltzació es farà el dia 20 de novembre, davant del Museu del Disseny de Barcelona, amb la participació de 300 infants de l’esplai Xino Xano i representants institucionals.

La celebració del Dia Universal dels Drets de l’Infant és una oportunitat per reivindicar públicament, des de l’àmbit de l’educació en el lleure, un dels drets més elementals dels infants: el seu dret al Joc, tal com recull l’article 31. Un dret que, en l’actual context de crisis, esdevé un gran repte per a tothom. Així ho destacava el darrer informe del Síndic de Greuges: “el lleure educatiu és un dels àmbits socials amb més desigualtats d’accés, ja que ha estat un dels més afectats per les mesures de contenció de la despesa de les famílies”.

Esplais i escoles faran actes i tallaran carrers per omplir-los de jocs Aquesta iniciativa s’adreça als centres de lleure, centres educatius, entitats educatives i socials… i consistirà en celebrar actes festius en els centres o tallar i omplir els carrers de jocs, tot reproduint la famosa vinyeta del pedagog i ninotaire italià Francesco Tonnucci, com a gest simbòlic i reivindicatiu del valor educatiu del lleure. L’any passat hi van participar uns 10.500 infants. Enguany, s’espera un seguiment similar.

Visiteu el bloc de la campanya #DretalLleure