Arranca Movidic!

Dissabte 17 de setembre comença el curs 2016-17 dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai amb el Movidic, la tradicional trobada dels equips de monitores i monitors on es presentaran els reptes del curs, els nous continguts de la proposta educativa “Camins” i es farà balanç de l’estiu. Enguany serà una trobada especial que clou els actes de celebració del 20è aniversari de la Federació.

El Movidic tindrà lloc a CENTRE ESPLAI (El Prat de Llobregat) i reunirà prop de 300 persones durant tot el matí de dissabte. A la primera part de la jornada, es presentarà l’informe de casals, colònies, campaments… dels esplais als mesos de juny, juliol, agost i setembre i “Camins”, la proposta pedagògica de foment dels valors de l’excursionisme i que és el segon any que s’aplica. A més, també es presentarà l’activitat col·lectiva #Enruta, emmarcada en la proposta “Camins”, i que pretèn afavorir el coneixement de la natura i els esplais a través dels intercanvis.

Aquesta primera part del matí comptarà amb una conferència de Jaume Cela, mestre, pedagog i escriptor, que porta per títol “El que ens cal conservar en l’acció educativa”.

Tallers formatius i cloenda del 20è aniversari

A la segona part del matí hi haurà diferents tallers formatius, orientats a oferir recursos pedagògics i de gestió als educadors/es. Entre les formacions destaquen les pensades per fomentar la participació dels infants als esplais, com pot ajudar la comunicació digital als esplais o eines per fer créixer els equips de l’entitat. A més a més,  comptarem amb la col·laboració de diverses entitats mediambientals amb les quals incentivarem la participació dels esplais en projectes de preservació de la natura.

El matí acabarà amb una paella popular que clourà els actes de celebració del 20è aniversari de la Federació Catalana de l’Esplai que s’han estat celebrant durant aquest 2016.

Podeu consultar el cartell de la jornada a continuació:

cartell-movidic