Missió i valors

Utopia, solidaritat, iniciativa i felicitat.

Els nostres principis educatius

Trets que orienten l’actuació educativa dels esplais

Qui som

La Federació Catalana de l’Esplai som una entitat sense afany de lucre viva, participativa i compromesa, que impulsa el reconeixement social i educatiu dels centres d’esplai i n’articula diferents dinàmiques territorials a través del treball en xarxa. Treballem perquè els infants, el jovent i les famílies esdevinguin ciutadans i ciutadanes compromeses amb un món millor. A la Federació, els esplais compartim recursos, intercanviem experiències i coordinem diferents actuacions de caire educatiu, social, territorial, d’acció política, etc. Aquesta acció conjunta permet dinamitzar la vida associativa de molts barris i contribueix a crear espais de participació i dinamització comunitària. La nostra Federació va néixer l’any 1996 i està vinculada a Fundesplai (Fundació Catalana de l’Esplai). Conjuntament amb la resta d’entitats de la Fundació, integra un projecte comú. Totes les entitats que integrem la Federació compartim uns valors que orienten la nostra acció educativa i social: utopia, solidaritat, iniciativa i felicitat.

La nostra Federació agrupa diferents models d’entitats d’educació en el lleure que desenvolupen la seva tasca educativa i social tot donant resposta a les necessitats dels infants i famílies de cada barri i població. La diversitat ens caracteritza, ens enriqueix i aporta valor al que fem.

Tot i  la diversitat de centres, els esplais que en formem part, compartim els valors, els principis educatius i els següents principis irrenunciables:

  • Sense afany de lucre. Som centres d’esplai amb una opció no lucrativa de la nostra tasca.
  • Impliquem persones i col·lectius en la tasca educativa i social dels centres d’esplai, generant voluntariat disposat a comprometre’s.
  • Doble enfocament d’educació integral i social, ja que en el lleure es barregen ambdues necessitats.
  • Dimensió comunitària, procurant sempre que sigui possible la barreja d’infants de diferents escoles, inclusió de nois i noies amb necessitats educatives especialas, procedències socials, econòmiques i culturals.
  • Arrelament al territori. Afavorim el coneixement, l’estimació i la transformació de l’entorn social, cultural i natural.

JUNTES FEM MÉS ESPLAI