Aquest cap de setmana passat, 14 i 15 de setembre, vora 200 monitores i monitors de 26 entitats de la Federació Catalana de l’esplai hem pogut gaudir plegades de les jornades d’inici del curs 24-25 a la vora del pantà de Sau, un espai inoblidable per dur a terme un reguitzell d’activitats i dinàmiques d’intercanvi, relexió, formació i diversió.

Dissabte dia 14, vam donar el tret de sortida d’aquesta trobada col·lectiva donant la benvinguda a totes les entitats, en especial a les entitats del MEV que s’incorporaran a la dinàmica habitual de la Federació. Després d’uns petits jocs de coneixença, la dinàmica de presentació de les entitats va consistir en la creació i personalització d’unes caixes on plasar l’essència de cada un dels esplais per tal de crear una construcció conjunta.

Just després de dinar va tenir lloc un espai d’Àgores, on totes les participants van gaudir d’espais de reflexió entorn els següents eixos:

  • El sentiment de pertinença a la federació i els reptes estratègics que se’n deriven com a federació.
  • El Dret al lleure, la seva essencialitat i reivindicacions.
  • El segon any de proposta educativa “Estima“, una proposta que gira entorn el benestar emocional i la salut mental, encarat a la gratitud.
  • El dret i foment de la participació d’infants joves i famílies en la governança de les entitats tant de primer com de segon nivell, de la mà del projecte “ParticpACCIÓ“.

Posteriorment es van organitzar 10 píndoles formatives simultànies entorn la prevenció de les violències masclistes, el benestar emocional i mental i el lleure,  o el foment de la participació infantil a les entitats entre d’altres temàtiques d’interès, espais formatius plantejats a partir de les opinions i necessitats dels equips.

Més enllà d’aquests espais de treball, reflexió i formació, també va haver-hi lloc per activitats i dinàmiques més lúdiques. Dissabte per la nit va tenir lloc, en el marc de la MOVI PARTY, el ja tradicional Bingo de la Fede i l’espai d’oci i música dinamitzat per PD Pachas. Diumenge, de bon matí, va tenir lloc la 2a cursa de quadrigues dels equips de monitores i monitors dels esplais i un seguit d’activitats lúdiques a la natura dinamitzades pel Departament d’Educació Ambiental i Emocional de Fundesplai.

En definitiva, un no parar d’emocions i espais nutritius d’intercanvi, experiència i diversió per carregar les piles i endinsar-nos amb totes les energies possibles en aquest curs que ens espera!

Moltes gràcies per ser-hi!