Abracem i visibilitzem la diversitat

Avui, 17 de maig, dia internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia y la Bifòbia, volem expressar el nostre compromís per seguir promovent els valors del respecte a la diferència, la igualtat i la tolerància zero davant qualsevol manifestació de violència. Valors que treballem a través del programa “EnCORatja’t”.

Reivindiquem una societat lliure de prejudicis, discriminació i desigualtats on totes les persones puguem ser i estimar en llibertat i conviure en pau.

 

Els esplais es mobilitzen contra l’homofòbia

Destaquem la iniciativa ApS del grup de joves “Alanis” de l’esplai Espurnes d’Esplugues Llobregat en l’organització d’un acte municipal per celebrar el 17 de maig. El grup porta mesos col·laborant amb el amb el Servei d’Atenció Integral de l’àrea metropolitana per a casos de discriminació a persones LGBTI d’Esplugues.

L’acte d’avui pretén celebrar la igualtat i denunciar les discriminacions i violències cap a les persones per raó de sexe, gènere o orientació sexual.

Recursos per sensibilitzar i educar en la diversitat afectiva i sexual

El dret a l’educació sense discriminació per orientació sexual o identitat de gènere és present a la Convenció dels Drets de l’Infant. (articles 2,28 i 29). L’àmbit educatiu s’ha de coresponsabilitzar amb l’acompliment d’aquests drets. Aprofitem el dia d’avui per organitzar espais de reflexió i debat.

Aquí us deixem alguns recursos:

 

Curtemetratges

Transit. Esplai Fontsanta

Alex. Esplai El Nus – Projecte “7è Art”.

La lluita contra la discriminació, un llarg camí…

28 anys ha transcorregut des que l’Organització Mundial de la Salut va concloure que l’homosexualitat no és una malaltia mental. Una fita important però insuficient per assolir la plena igualtat. Encara avui a 73 països del món ser homosexual és il·legal i està castigat amb penes de presó i a 12 països està castigat amb la mort (Eib.us.2015). I més a prop de casa, a Catalunya, el bullying per raons de LGTBIfòbia s’ha duplicat en només un any ( Diari Ara, març 2017). I és que ser lesbiana, gay, bisexual ,trans… o no complir amb les normes de gènere que imposa la nostra societat a homes i dones són algunes de les raons més freqüents de l’assetjament com ara insults, burles, exclusió o violència física.

Marc normatiu a Catalunya