A Fundesplai sempre hem mantingut que la democràcia i el pluralisme; el respecte a les llibertats d’expressió, d’opinió i reunió; el diàleg i la cultura de la negociació són pilars bàsics de la convivència i de la cohesió social, a tots els nivells, i com a tals bens superiors a preservar.

Aquests dies estem vivint situacions límit i d’excepció que posen en entredit aquests valors. Per dignitat i lleialtat a les institucions i als drets dels ciutadans hem de manifestar, com vàrem fer l’any 2012, que “ens reafirmem, més que mai, en la necessitat del respecte a la voluntat popular. És l’hora de la preeminència de la política i la democràcia com a forma de resoldre els conflictes i les diferències. El dret a decidir, també en la forma d’estructuració política del país, és quelcom bàsic en aquests moments sobre el qual la ciutadania de Catalunya s’ha de manifestar. El dret a decidir és un exercici de democràcia i ciutadania”.

En aquesta situació és adient recordar aquella dita clàssica segons la qual “quan els homes estan ben governats no sol·liciten ni desitgen altra llibertat”. I és, també, moment per convidar a la serenitat i a posar ”el  seny a favor de l’audàcia oportuna”, sense demagògies, de manera crítica però responsable.

Els esdeveniments que estem vivint són completament desmesurats i suposen un retrocés democràtic i comporten vulneracions dels drets fonamentals. Per això, des de Fundesplai volem denunciar aquests fets i demanem el restabliment de la normalitat i el respecte democràtic. I per això, participarem als actes unitaris amb la resta d’entitats del país per donar suport a la democràcia i els drets fonamentals del poble català.

Fundesplai
Federació Catalana de l’Esplai 

El Prat de Llobregat, 20 de setembre de 2017

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu