Clips per a la transformació, la crítica i la inclusió social – 2022

La creació de produccions audiovisuals de temàtica social és, des de fa uns anys, una iniciativa educativa molt significativa en l’àmbit del lleure i que, des de la Federació, impulsem sempre que se’ns dona l’oportunitat. L’experiència permet als i a les participants reflexionar i apropar-se a diverses realitats alhora que els proporciona tot tipus d’aprenentatges competencials i habilitats relacionades amb el món digital i audiovisual. En el projecte Educlips, a més, es fa èmfasi no només a la creació audiovisual, sinó també al caràcter reivindicatiu de les xarxes social i el món de les tecnologies a partir de l’aplicació TikTok. Cal destacar també el foment del català a partir de l’ús del llenguatge visual i les tecnologies digitals entre els i les joves. La creació de clips de TikTok es realitza en quatre fases: la sensibilització de joves, l‘elaboració de guions, la gravació dels clips i la difusió dels mateixos. En totes aquestes fases, es vetlla per a què els propis grups de joves siguin els protagonistes. La realització d’aquests clips ha sigut possible gràcies al suport de la Direcció General de Política Lingüística, a l’Ajuntament de Barcelona, i a la Generalitat de Catalunya.       

El projecte s’ha pogut dur a terme gràcies a la implicació i la col·laboració del Berto, de l’Associació Lumo, dedicada a les arts escèniques, utilitzant-les com eina de transformació social.

CONSULTA’N ALTRES EDICIONS!

Clips de TikTok:

En l’edició d’enguany han participat del projecte 5 entitats. Els videoclips presentats responen a les temàtiques proposades pels grups de joves. Els i les pròpies joves han participat en el disseny, preparació, execució i difusió dels clips creats.

Esplai Macedònia – Capacitats diverses

Esplai Espurnes – Equitat de gènere

Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet – Diversitat cultural

Esplai La Tortuga – Orientació Sexual

Associació Educativa Tropezando Con Suerte – Bullying