Videoclips per a la transformació, la crítica i la inclusió social

La creació de produccions audiovisuals de temàtica social és, des de fa uns anys, una iniciativa educativa molt significativa en l’àmbit del lleure i que, des de la Federació, impulsem sempre que se’ns dona l’oportunitat. L’experiència permet als i a les participants reflexionar i apropar-se a diverses realitats alhora que els proporciona tot tipus d’aprenentatges competencials i habilitats relacionades amb el món de les arts cinematogràfiques. En el projecte Educlips, a més, es fa èmfasi no només a la creació audiovisual, sinó també a la creació musical. Cal destacar també el foment del català a partir de l’ús del llenguatge musical i les tecnologies digitals entre els i les joves. La creació del vídeoclip es realitza en quatre fases: la sensibilització de joves, la gravació de la cançó, la gravació del vídeoclip i la difusió del mateix. En totes aquestes fases, es vetlla per a què els propis grups de joves siguin els protagonistes. La realització d’aquest curtmetratge ha sigut possible gràcies al suport de la Direcció General de Política Lingüística, a l’Ajuntament de Barcelona, i a la Generalitat de Catalunya.       

El projecte s’ha pogut dur a terme gràcies a la implicació i la col·laboració de l’entitat Càmeres i Acció, creadora de documentals i projectes audiovisuals i de periodisme per la intervenció i transformació social, i a la participació imprescindible de les raperes Elane i Mery.

CONSULTA ALTRES EDICIONS!

Videoclip

El videoclip presentat, mitjançant la participació activa dels grups de joves, gira entorn la temàtica de la violència de gènere.    

 

Entitats participants:

– Esplai Druida

– Esplai GISC (Grup Infantil Sant Cosme)

– Esplai Guadalhorce

– Esplai La Barretina

– Esplai La Tortuga