Aquest peculiar estiu que poc a poc anem deixant enrere ha posat de manifest la primordialitat de l’educació en el lleure en la nostra societat. Tot i la incertesa que ha envoltat tot el procés de preparació i desenvolupament de les activitats, els obstacles, els protocols, els neguits i les pors, hem aconseguit superar juliol i agost amb un resultat més que positiu. Ara toca encetar el curs amb energia i il·lusió, esmerçant els esforços i els recursos necessaris perquè els equips, els infants i les comunitats on intervenim puguin viure-ho com una oportunitat d’aprenentatge i de creixement cap a un futur millor. És per això que des de la Federació iniciem el curs amb una nova edició del MOVIDIC.

Per tal de resoldre els problemes de la massivitat de la trobada, ens hem vist obligades a realitzar canvis en la dinàmica habitual, però volem ser les mateixes de cada any o, si és possible, encara més. Enguany, per tant, hem decidit realitzar les activitats habituals de manera virtual, dividides en dues sessions obertes a totes les educadores del conjunt de Fundesplai: esplais, programes escolars, vetlladores, etc. Per altra banda, cada jornada inclourà espais de treball diferenciats per col·lectius a fi de preservar dinàmiques i aspectes identitaris propis.

La sessió inaugural, el MOVIDIC20 (COVID edition), tindrà lloc el dissabte 19 de setembre i serà en format virtual. A l’inici de la jornada tindrà lloc una benvinguda en clau d’humor. Pel que ens ha arribat, no us ho podeu perdre… Després, i com cada any, hi haurà una xerrada inicial – a càrrec de la Cristina Monge, sota el nom “Capgirar el món després de la pandèmia, una oportunitat per repensar l’educació” –, que deixarà pas a una segona part en la qual ens dividirem per Unitats Territorials per a compartir les experiències del confinament i els reptes del nou curs.

Podeu consultar el programa de la jornada a continuació:

Segona Trobada Movidic 2020 – Covid Edition

La segona trobada, el #COVIDIC20, tindrà lloc el dissabte 24 d’octubre, i serà en format semi-presencial. Ens reunirem per Unitats Territorials en un mateix espai sempre i quant la participació no sobrepassi els límits permesos. En un primer moment es farà una taula rodona sota el títol “Interculturalitat i educació, reptes per construir una societat inclusiva i cohesionada”, on hi participaran el Carlos Giménez, la Míriam Hatibi i la Nadia Ghulam.

En un segon espai es durà a terme una sèrie de tallers temàtics virtuals distribuïts per UT’s, i per acabar es farà treball intern de cada Unitat Territorial per a determinar el projecte col·lectiu de curs que es durà a terme.

Rebreu informació més detallada més endavant.

Seguim!