Finalitza amb gran èxit de convocatòria el Projecte Polinyà Interactua 2.0.
Dissabte 21 de novembre es va celebrar l’acte de cloenda del projecte d’aprenentatge servei Polinya Interactua 2.0, a Polinya. El projecte ha estat liderat per El Grup de Polinyà i la Federació Catalana de l’Esplai. Ha comptat amb la participació de El Roure – Casal de la Gent Gran de l’Ajuntament de Polinyà i la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. L’acte de cloenda, organitzat per totes les entitats participants, va acollir més de 200 persones entre infants, gent gran i familiars. També va assistir l’Alcalde i representants del consistori. Es va destacar l’alt valor educatiu i humà del projecte i es va expressar la voluntat de seguir impulsant iniciatives com aquesta.
Polinyà Interactua 2.0” és un projecte basat en la metodologia Aprenentatge Servei que desenvolupa la cooperació entre diferents generacions i el foment dels valors associats al diàleg intergeneracional, a partir d’experiències de participació conjunta.
El projecte es va iniciar el novembre del 2014 i s’ha basat en el desenvolupament d’un programa de tallers intergeneracionals, entre el centre de lleure El Grup de Polinyà” i el ” El Roure – Casal de la Gent Gran de l’Ajuntament de Polinyà, i d’una acció de geolocalització de les Masies del poble , amb l’assessorament de la Federació Catalana de l’Esplai. Totes aquestes actuacions han tingut com a objectius principals: desfer estereotips associats a l’edat, incrementar el protagonisme de la gent gran i el jovent en el seu context social, fomentar la cooperació entre diferents generacions i potenciar vincles de solidaritat i afecte.
Pel que fa als tallers, s’han organitzat més de 20 sessions on infants i gent gran han compartit habilitats i coneixements sobre: música, pintura, costura, manualitats i cultiu de l’horta. Els tallers s’han realitzat tant en les instal·lacions del centre de lleure com en el Casal de la Gent Gran. Moltes d’aquestes activitats, a més a més, han inclòs exposicions dels treballs realitzats per donar a conèixer el projecte arreu del municipi. Més enllà de l’intercanvi tècnic, aquestes trobades han servit per compartir experiències de vida i de forma natural, per enfortir el vincle afectiu.
En relació a l’acció de geolocalització, el grup de joves de l’esplai, a través de la plataforma eduloc, ha geolocalitzat algunes de les Masies més emblemàtiques del municipi de Polinyà. El jovent, en conversa amb el col·lectiu de gent gran, ha rescatat memòria històrica sobre el patrimoni cultural del municipi i, mitjançant l’ús productiu de les TIC, ha creat un recurs per a la ciutadania i la comunitat.
El projecte ha destacat la contribució que la gent gran pot fer a tots els nivells i com les relacions intergeneracionals són una font d’enriquiment que potencien en uns i altres l’adquisició de valors com l’empatia, la confiança, el respecte mutu i la solidaritat, entre d’altres.
Tot el projecte, les activitats que continuaran durant aquest curs i un vídeo resum del mateix es pot consultar a través del Bloc https://polinyainteractua.wordpress.com/
Enhorabona per tot el treball!