Els esplais dissenyem la portada del Diari Ara

El diari ARA i Fundesplai ens conviden a participar en el diari dibuixat per nens i nenes que es publica cada 20 de novembre coincidint amb el Dia Universal dels Drets dels Infants. És un ARA on no hi ha fotografies: totes les imatges les dibuixen els infants. En aquesta correu us avancem la proposta i si esteu interessades i necessiteu més informació, des de l’equip de comunicació estaran encantats de donar-vos-la, us podeu adreçar al Pep Valls:  jvalls@fundesplai.org

El tema proposat aquest 2021 per al diari dels nens i les nenes de l’ARA és “Menjar canvia el món”, coincidint amb la proposta educativa que, amb el mateix títol, enguany impulsa Fundesplai a totes les escoles i esplais on està present i amb la inauguració de la gran exposició Menja, Actua, Impacta el  20 de novembre a la seu de Fundesplai del Prat de Llobregat.

El que se us proposem és que els infants i joves del vostre esplai facin dibuixos i/o escrits relacionats amb el tema, per exemple: Explica’ns una acció que facis per menjar de forma saludable per a tu i per al planeta. Un altre opció es aprofitar els tallers de cuina o artístics que feu als esplais i fer les vostres creacions.  També podeu vincular les activitats prèvies que us plantegem en el repte col·lectiu #DretalLleure per crear aquests dibuixos i/o escrits https://projectes.fundesplai.org/mcm/reptes-collectius/.

Com han de ser aquests dibuixos i/o escrit:

  • Els dibuixos hauran d’ocupar un foli en vertical, no horitzontal.
  • El millor dels dibuixos serà la portada del diari ARA de dissabte 20 de novembre de 2021.
  • També es farà una tria de dibuixos que il·lustrarà un dossier monogràfic al voltant d’aquest tema elaborat pels i les periodistes del diari.
  • Hi podran participar nois i noies de 3r de Primària fins a 2n d’ESO.
  • Alhora, també us proposem que els nois i noies participin en un concurs d’escriptura, que consisteix en escriure un text curt (de màxim un foli) que ha de girar sobre el mateix tema. Pot tenir forma de conte o d’opinió i ha d’estar escrit en català. Els millors escrits  seran premiats per categories i es publicaran en el diari el mateix dia 20 de novembre.

Quan tingueu els dibuixos i els textos tenim dos opcions per fer-nos-les arribar:

  • Tant els dibuixos com els textos s’hauran de lliurar en un únic sobre per entitat i separats per categories: un plec per cada categoria amb els dibuixos i/o un plec per cada categoria amb els textos.
  • Caldrà que arribin a la seu de Fundesplai (Carrer Riu Anoia 42-54 08820 d’El Prat de Llobregat) abans del dia 8 de novembre.
  • Un altre canal per fer arribar les vostres creacions és a través de les tècniques de la Federació, en les visites de seguiment, reunions de la unitat territorial o comissions, sempre que es garanteixi que els treballs arribin abans del dia 12 de novembre.

Aquí teniu els criteris que es tindran en compte per l’elecció de guanyadors i guanyadores:

Les categories del concurs (tant pels dibuixos com pels escrits)  són: 

CATEGORIA EDATS
Categoria 1 (un guanyador o guanyadora i dos finalistes) 3r-4t de primària
Categoria 2 (un guanyador o guanyadora i dos finalistes) 5è – 6è de primària
Categoria 3 (un guanyador o guanyadora i dos finalistes) 1r – 2n  ESO

 

Els criteris del jurat per triar les guanyadores tindran en compte l’originalitat, la qualitat de l’expressió escrita i la imaginació.

PARTICIPEU-HI!