Voltant pel barri

Autoria

 • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 8 a 12 anys

Durada en minuts

 • 0

Espai

 • Exterior

Paraules claus

  Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

  Descripció

  Des de les entitats d’esplai creiem que els grups de mitjans han de començar a poder decidir allò que els agradaria tenir al seu barri, visualitzar allò que consideren necessari i allò que no volen.

  Objectius

  • Conèixer millor el barri i/o poble amb la intenció d’analitzar allò que hi ha i allò que manca per poder plantejar propostes de millora i reflexionar sobre el què és prioritari al barri.
  • Prendre decisions de forma autònoma i responsable respecte com volen que sigui el propi entorn.
  • Tenir una visió critica, opinar i dir la seva sobre com els agradaria que fos el seu barri.
  • Conscienciar-se de les possibilitats de verbalitzar els seus criteris i pinions respecte la realitat del seu entorn.

  Desenvolupament de l’activitat

  Els nois i noies de 8 a 12 anys coneixen el seu entorn i solen participar d’activitats que s’organitzen al seu poble o barri. A més, solen utilitzar les instal·lacions i infraestructures que tenen als seus voltants, però sovint són insuficients. Com que ells estan acostumats a tot allò que els envolta, solen prendre una postura de conformitat amb el seu entorn i els recursos que tenen al seu abast.

  Per això, proposem aquesta activitat, per tal que prenguin consciència d’allò que tenen i del què els falta al seu entorn i així puguin desenvolupar el seu esperit crític i començar a prendre part activa de la presa de decisions; implicant-se en la transformació i millora del seu entorn.
  Amb el plantejament d’aquesta activitat, una gimcana per tot el barri o municipi, pensem que el grup de mitjans podrà conèixer i fer una anàlisi sobre la realitat del seu barri, centrant-se en els seus començos, les comunicacions o els serveis que ofereix i a posteriori poder fer la transferència a la civilització de la tassa. Conèixer l’entorn per poder fer
  una anàlisi crítica i decidir què convé més a la pròpia societat.

  Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

  El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.