Un titella de bròquil

Autoria

 • Fundesplai - 7 i TRIA

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

 • de 3 a 12 anys

Durada en minuts

Espai

 • Interior

Paraules claus

  Llicència

  • Tots els drets reservats

  Descripció

  Us proposem fer un titella en forma de bròquil perquè els infants puguin aprofundir sobre aquesta hortalissa! Sovint costa que algunes verdures siguin amigues dels infants. Una bona manera de familiaritzar als infants amb les verdures és fer-ho a través dels titelles.

  Objectius

  • Facilitar l’apropament al bròquil
  • Treballar la psicomotricitat fina i la coordinació visual i manual
  • Encoratjar la imaginació i creativitat dels infants
  • Potenciar l’alimentació sostenible i saludable

  Desenvolupament de l’activitat

  Interactuar amb titelles és una bona manera perquè els infants se sentin còmodes i ens permetrà treballar l’alimentació sostenible i saludable d’una manera més amigable.

  Cicle infantil o comunitat d’aprenentatge de petits

  Primer de tot, buscarem un mitjó desaparellat, preferiblement de color verd, blanc o lila, com els colors de les varietats de bròquil.

  Una vegada tinguem localitzat el mitjó, farem “boles” per tal de fer les flors del bròquil, tot utilitzant un paper de color semblant al del mitjó. Podem fer servir el tipus de paper que vagi millor.

  A continuació enganxem les boles a la part superior del mitjó, de tal manera que formin les flors del bròquil. Es pot provar de fer amb cola blanca o bé amb silicona (amb l’ajuda de l’educador/a). Una vegada estigui ben sec i enganxat, només caldrà fer-li una cara divertida, amb paper o algun retall de tela. És el moment de fer uns ulls i una boca ben divertida! I si volem, se li poden afegir uns braços que surtin del mateix tall.

  Finalment, compartirem les creacions amb la resta de companys i companyes i podrem recordar els diferents tipus de bròquil.

  Cicle inicial/mitjà o comunitat d’aprenentatge de mitjans

  En el cas del cicle inicial/mitjà els infants també poden crear petites històries teatrals amb les titelles, jugant amb la improvisació i creant petits esquetxos amb temàtica sostenible.

  Materials:

  Un mitjó desaparellat (verd, blanc o lila), paper de seda, paper pinotxo o de colors (blanc, verda o lila), cola o silicona, material de decoració…

  Observacions

  Aquesta activitat forma part de la proposta educativa Menjar Canvia el Món, pel dret a l’alimentació saludable i sostenible.

  Podràs trobar més informació a l’entrada El gener és temporada de bròquil.