Projecte "No a les bosses de plàstic!!"

Autoria

  • Fundesplai

Projecte

Tipus de recurs

Persones destinatàries

  • de 3 a 17 anys

Durada en minuts

  • 90

Espai

  • Exterior

Paraules claus

Llicència

  • Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Descripció

No a les bosses de plàstic! Hem avançat molt en la prevenció de residus gràcies a les noves lleis dels plàstics d’un sol ús. Però hem de seguir creant consciència que les bosses de plàstic, tant en la fabricació com en el seu tractament com a residus, tenen grans repercussions ambientals, socials i econòmiques. A Catalunya es calcula que es consumeixen cada cap de setmana, al voltant de 14 milions de bosses de plàstic i el seu ús no para de créixer. Estan fabricades a partir de petroli, un recurs no renovable i molt car, i com que són molt costoses de reciclar, acaben en abocadors i incineradors o dispersades pel medi, la qual cosa té conseqüències molt greus, sovint letals, per a una gran quantitat d’animals terrestres i aquàtics.

Feu clic aquí per descarregar l’activitat.

Objectius

1. Conèixer el destí més sostenible dels residus que habitualment generen.

2. Conscienciar als infants i joves de la importància de reduir , reutilitzar i reciclar per evitar generar el màxim de residus.

3.Conscienciar als infants i joves de la importància de reduir , reutilitzar i reciclar per evitar generar el màxim de residus.

4. Adonar-se de les conseqüències que l´acumulació de residus pot tenir per al medi ambient i per a la salut de les persones.

5. Reflexionar entorn accions concretes i senzilles que podem fer per incidir en aquesta problemàtica ambiental.